Na ovogodišnjem izdanju Jedinstvene vrtne zabave, što se u nedjelju zbog lošeg vremena umjesto u Pogonu Jedinstvo održao na terasi Močvare, svirao je riječki Jonathan.

Koncert je se mogao pratiti preko live streama, tako da svi koji propustili Jonathanov nastup, snimku mogu pogledati na Facebook stranici benda.

Osnovani 2011. godine u Rijeci, Jonathan čini pet prijatelja s različitim glazbenim pozadinama. Postavu od samog početka čine vokal Zoran Badurina koji stiže iz nekadašnjih Saliona, bubnjar Branko Kovačić višegodišnji član Leta3, ritam-motor je benda Mlat i bivši gruver Saliona, Darko Petković, gitara i Nikica Jurjević, bas, dio su riječke pank legende, kultnih Pasa, a Tomislav Radinović svojevremeno je osvježio zvuk Mandrila.

EP Jonathan u prvi plan je gurnuo singl “Maggie” koji je objavljen 2013. godine. Pjesma je odmah postala hit, hvalospjevi kritičara o samom singlu, nastavili su se i na objavu debitantskog albuma “Bliss” u svibnju 2014. godine. Nakon uspjeha debitantskog albuma 2015. godine Jonathan izbacuju EP “Getting closer is keeping us apart”, nakon čega je uslijedio rasprodani solo koncert u Velikom pogonu Tvornice kulture te nominacija za Novog izvođača godine na 22. Porinu.

Iste godine zasvirali su kao predgrupa Editorsima na njihovoj europskoj turneji. Početkom svibnja 2016. bend je u eter pustio singl “Heaven” kao najavu novog albuma od dva dijela “To Love Or To Hold”. Prvi dio „To Love“ je izašao početkom 2017., a drugi dio “To Hold” se očekuje krajem ove godine.

Program se izvodi u sklopu projekta “Svi za Pogon – Pogon za sve!” koji je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

Foto: Denis Lovrović