Na izložbi u Kloviću predstavio je svoj najnoviji opus u kojem se bavi pitanjima egzistencije, ocrtavajući položaj čovjeka u društvu. Ukazuje na nevažnost i nemoć pred sistemom politike, birokracije, administracije, grada, države i svijeta unutar kojeg sam život postaje nebitan i zanemariv, ukoliko nije prikladan i pogodan za samu održivu i nametnutu strukturu.

U skladu s temom, kipar se odlučio odmaknuti od svojih do sad korištenih materijala poput bronce, kamena i stakla, pa za svoje trodimenzionalne radove koristi papir. Skulpture su izrađene od rola toaletnog papira i papirnatih ručnika pa djeluju izrazito skromno, a uz to, imaju i svoju ekološku dimenziju – kako u izradi, tako i u poruci koju prenose. Zbog ovog, posjetioci izložbe mogu zaključiti kako je osamdesetogodišnji umjetnik itekako aktualan i u toku sa suvremenim događanjima.

Kamenar je redovni član HDLU-a Rijeka, a od 1967. djeluje kao samostalni umjetnik. Izradio je velik broj skulptura kao i spomenika, od kojih se neke nalaze u Italiji, Austriji Sloveniji i Španjolskoj.

Izložba njegovih radova bit će otvorena do 10. listopada 2019. godine.