Posljednji je vikend izložbe „51000 Balthazargrad“ koja je u sklopu programa Dječja kuća, Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture postavljena u riječkom Muzeju moderne i suvremene umjetnosti. Šareni svijet omiljenog animiranog Profesora, koji je dosad vidjelo više od 10 500 posjetitelja svih generacija, svoj će posljednji radni dan imati u nedjelju, 28. veljače 2021.g. Radno vrijeme izložbe je u petak od 12.00 do 19.00 sati, a u subotu i nedjelju između 10.00 i 17.00 sati.

Izložba koja je osmišljena i dizajnirana tako da se svi koji ju posjete osjećaju uronjeni u animirani film, okruženi bojama, oblicima i zvukovima, uz šetnju i igru donosi brojne vrijedne i zanimljive dokumentarističke izloške koji pričaju priče o nastanku i uspjehu Balthazara, o klasičnoj tehnici animacije, nepotpisanim radnicama Zagreb filma te o Rijeci kao inspiraciji za Balthazargrad.

Novost za posjetitelje: audio vodstvo izložbom 51000 Balthazargrad

Audio vodstvo izložbom „51000 Balthazargrad“

Podsjetimo, posjetitelji kroz izložbu „51000 Balthazargrad“ uz pomoć svojih mobitela mogu samostalno biti vođeni izložbom, tijekom ukupno dvadeset minuta snimljenog audio vodstva koje vodi kroz sedam postaja izložbe, otkriva priče u pozadini predstavljenih izložaka i potiče na korištenje interaktivnih elemenata. Vodstvo se može poslušati izravno na web stranici MMSU-a ili na platformi SoundCloud. Pri posjeti Muzeju svi koji žele mogu skeniranjem QR koda ili upisom linka pristupiti audio vodstvu, uz preporuku da sa sobom ponesu vlastite slušalice, a u samom Muzeju dostupan je i bežični pristup internetu. Za posjetitelje koji nisu u mogućnosti koristiti audio vodstvo putem svog mobilnog uređaja Muzej je pripremio nekoliko MP3 uređaja koji se mogu zatražiti na ulaznom info pultu.

Cijene ulaznica i suveniri EPK po sniženim cijenama

Ulaznice za izložbu mogu se kupiti na ulazu u muzej po cijeni od 30 kuna po ulaznici, a pravo na besplatni ulaz imaju djeca do 7 godina, nezaposleni i umirovljenici, uz predočenje dokumenta.
Djeca i mladi do 18 godina, studenti i članovi strukovnih udruga i organizacija ostvaruju popust pa za njih ulaznica košta 20 kuna, uz predočenje važećih studentskih odnosno strukovnih iskaznica.

U MMSU-u i dalje se po trajno sniženim cijenama i uz posebne pogodnosti, u prodaji nalaze suveniri Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture, čije se cijene kreću od 12,00 kn do 45,00 kn. U ponudi su: kišobrani, blokovi, kemijske olovke, platnene torbe, muške i ženske T-shirt majice, zaštitne maske za lice, veliki i mali rokovnici, privjesci, plastične boce te EPK zvonca.

Posjet Muzeju moguć je uz poštivanje svih važećih mjera za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19. Svi se posjetitelji pozivaju na poštivanje mjera: pojačanu osobnu higijenu, fizičku udaljenost te ispravno nošenje zaštitnih maski za lice.