Prijave programa poslale su udruge, tvrtke, umjetničke organizacije i ustanove, što potvrđuje visoku motiviranost za uključivanje u program Europske prijestolnice kulture. Kvaliteta ponuđenih programa također je visoka i obogatit će program Otvorenja dnevnim i večernjim zbivanjima u kojima će se moći zabaviti i uživati sve generacije.

Svečani program Otvorenja EPK događa se u Riječkoj luci 1. veljače 2020. i započinje u 19,30 sati.RIJEKA 2020 objavila je Javni poziv za sve zainteresirane za uključenje i prijave prijedloga za popratne programe koji će se u centru grada odvijati uoči i nakon programa otvorenja u Luci, dakle u jutarnjim i u kasnijim večernjim satima 1. veljače. Među izabranim programima nalaze se tako nastupi zborova, plesne izvedbe i performansi, audio-vizualne instalacije, izložbe, predstave, koncerti na otvorenom i u zatvorenim prostorima u širem centru grada, te brojni drugi programi na javnim trgovima i u postojećim klubovima, kafićima i barovima.

Svečani program Otvorenja EPK događa se u Riječkoj luci 1. veljače 2020. i započinje u 19,30 sati.

S obzirom na velik broj kvalitetnih prijava, ukupni iznos za financiranje popratnih programa je povećan, no on je i dalje ograničen pa je za neke od programa ponuđen manji budžet od traženog. Prijavitelji će u konačnici odlučiti žele li prijavljeni program realizirati s obzirom na raspoloživi iznos.

Svi izabrani bit će kontaktirani e-mailom te pozvani na dostavu dodatnih materijala i informacija potrebnih za potpisivanje ugovora.

Sudeći po popisu izabranih iz Službene obavijesti o rezultatima Javnog poziva, u Rijeci će se 1. veljače događati uzbudljiv dan koji zajedničkim snagama grade aktivni građani – predstavnici brojnih udruga i umjetničkih organizacija, poduzetnici, umjetnici, djeca i odrasli.