Svečanom otvorenju prisustvovali su Emina Višnić, direktorica TD RIJEKA 2020, Ivan Šarar, pročelnik odjela za kulture Grada Rijeke, Cathie Boyd, predsjednica IETM-a, Iva Hraste Sočo, predstavnica Ministarstva kulture – pomoćnica ministrice, Ása Richardsdóttir, generalna sekretarica IETM-a te Goran Sergej Pristaš, suosnivač i član BADco.

S obzirom na to da da je glavna tema konferencije razvoj publike, na skupu će biti riječi o aktivnom uključivanju publike u stvaranje i realizaciju kulturnih i umjetničkih programa. O tome će govoriti stručnjaci, među kojima Andrej Mirčev, Igor Stokfiszewski, Jenny Wilson, Simon Hanukai, Goran Tomka, Luca Ricci, Darko Lukić, Rarita Zbranca, Zvonimir Dobrović, Natalia Skoczylas i Goran Sergej Pristaš.

Sudjeluju predstavnici organizacija kao što su Performing Lines, Cryptic, the ufaFabrik International Culture Centre, Theatre Kryly Khalopa, Sziget Festival, Walk the Planka, Kaimera production, Laft Berlin ili Cumbernauld Theatre te predstavnici ministarstava, veleposlanstava, instituta, sveučilišta, prošlih i budućih gradova EPK.

Sastanak je organiziran u okviru projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, a program koji čine razne tribine, paneli i predstave održat će se u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku, u RiHubu, u Udruzi Delta 5 te u Filodrammatici.

Konferencija će trajati do 27. listopada, a cjelokupni program dostupan je na portalu Rijeke 2020.