Humanitarni koncert pjesmom za Nadu

Prikupljenim sredstvima kupit će se fotelja za primanje kemoterapije za potrebe Klinike za radioterapiju i onkologiju KBC – Rijeka.

Klub žena operiranih dojki NADA – Rijeka nastavlja s tradicijom organizacije humanitarnih koncerata kojima se, uz druge aktivnosti tijekom godine, prikupljaju sredstva za pomoć riječkoj Klinici za radioterapiju i onkologiju. Na koncertu  Pjesmom za NADU nastupit će ponajbolja hrvatska ženska klapa „Luka“ i muška klapa „Kastav“. Cijena ulaznice je 40,00 kuna, a program će voditi popularna riječka radijska voditeljica Iva Pavletić.
 
Namjera organizatora je, kako je najavila  Katherine Trinajstić – predsjednica Kluba žena operiranih dojki NADA Rijeka, prikupiti dovoljno sredstava kako bi se kupila tzv. kemofotelja, druga od nizu od potrebnih četiri, kojima se oboljelim pacijentima znatno olakšava višesatno uzimanje terapije. Kemofotelja košta 26.000,00 kuna, a sama primopredaja fotelje održat će se u drugoj polovici prosinca kada će ujedno biti izvršena i simbolična primopredaja parkića kojeg je Klub žena operiranih dojki NADA dao ove godine urediti sredstvima sredstvima prikupljenih iz drugih akcija. Ukupna svota prikupljenih sredstava kreće se oko zavidnih  76.000,00 kuna. Valja istaći da članice udruge uz učešće u raznim akcijama rado volontiraju posjećujući oboljele pacijente na kirurgiji prije i poslije operacije. Jedan od najagilnijih volonterki Marija Blažina za svoje nesebično zalaganje predložena je za volontera godine.
 
U akciju prikupljanja sredstava uključit će se i AS Catering Rijeka koji će u razdoblju od 22. Do 30. studenoga izdvojiti 30% prihoda od catering usluga, usluga najma oldtimera kao i kineske kuhinje u restoranu Gric i Guc kao doprinos ovoj akciji.

Izvor: Rijeka.hr.