Od 20. do 23. svibnja Hrvatski Burlesque i Cabaret Festival pod vodstvom Celeste Petrović (Celeste de Moriae) slavi svoj 5. rođendan na Botelu Marina, već tradicionalno nudeći bogat i raznolik program koji okuplja preko 40 performera, burlesque legendi i umjetnika iz više od 10 zemalja iz cijeloga svijeta.

Hrvatski Burlesque i Cabaret Festival jedini je takvoga tipa u Hrvatskoj, a za cilj ima, uz promicanje i upoznavanje domaće i međunarodne burleska i kabare scene, poticati na jednakost i slobodu što pretpostavlja ljubav prema sebi, zadovoljstvo sobom kao cijelom personom, uvažavanje i prihvaćanje drugih te medusobnu podršku.

Festival započinje 20. svibnja određen tematskom večeri Get the Party Started – Sailors night te će i završiti u rođendanskom tonu, The Big Birthday Bash – Glamorous Ship, kada će večer otvoriti riječka plesna udruga Ri DANCE predstavljajući mnoge značajne i nagrađene performere kao što su Magenta Lust, Skirt Vonnegut, Maico Tsubaki i mnoge druge. U srijedu, 26. svibnja sa Cresa će se emitirati posebna emisija kada će se objaviti pobjednici, upoznati specjalni gosti i još puno iznenađenja.

Live stream s Botela cijelog programa

S obzirom na situaciju uzrokovanu pandemijom koronavirusa, ove će se godine radi sigurnosti performera i publike sav programa održati online, prikazujući se direktnim prijenosom na Botelu te u četiri tematske večeri domaća i međunarodna scena burleske i kabarea predstavit će svoj rad i prikazati svoju strast i ljubav prema umjetnosti koja na osobit način raskrinkava i ismijava društvene norme, individualne mane i nedostatke koristeći  komediju, glumačke, plesačke i cirkuske vještine kao medij. Uz bogat izvedbeni program, u sklopu Festivala organizirani su i radionički programi, na koje su svi pozvani, pod vodstvom istaknutih performera, kao i minimarket s mnoštvom handmade unikatnih radova, izrada frizura, prof. fotografiranje i drugi popratni sadržaji. Croatian Burleque and Cabaret Festival prvi kao takav u Hrvatskoj želi ljudima približiti tu vrsta umjetnosti, koja datira još od davnih vremena, te njime predstaviti ljepotu i artističku stranu, ali i onu provokativnu, u seksualnom, estetskom i političkom smislu.

Rezervacija ulaznica

Sva četiri dana festivala započinju u 20 i 30, a vrata za publiku otvaraju se u 19 sati. Ulaz na Botel Marina je limitaran na 20 ulaznica te će se festival prenositi preko platna, a također se može pratiti online što omogućava publici direktan prijenos na njihove ekrane te se stoga preporuča da se što prije rezerviraju odnosno kupe ulaznice na ticket@cro-burlesque-festival.com.

Ulaznica odnosno donacija za jedan dan iznosi najmanje 60 kuna tj. 200 kuna za 4 dana. Na brodu je za vrijeme predstave obavezno nošenje maski te je potrebno održavati razmak od 1,5 metra. Gledalište će biti postavljeno prema propisima mjera sigurnosti. Sve dodatne informacije možete pronaći na Facebook ili Instagram stranici odnosno na www.cro-burlesque-festival.com .

(S prvog Hrvatskog Burlesque i Cabaret Festivala / Foto: Moja Rijeka, Emilija Sekulić)