U organizaciji Distune promotiona, na botelu Marina nakon dugo vremena ponovno je u Rijeci nastupio melankolični beogradski folk/americana bend Stray Dogg. Iako je od aktualnog albuma “Look At The Moon” prošlo godinu dana, ovaj rasprodani nastup ipak je poslužio kao koncertna promocija albuma, no na set listi našli su se i probrani hitovi s prijašnja tri albuma.

Album “Look At The Moon”je inspiriran temama ljubavi, te je na njemu sudjelovalo dosta različitih glazbenika, a bend se nije držao ni tradicionalnih instrumenata, nego su eksperimentirali i dotakli se i elektronike. Zvuk benda mješavina je americane, indie rocka i folka upakirana u melankolične aranžmane koji Stray Dogg nedvojbeno izdvajaju kao jedne od predvodnika nove autorske scene koja buja širom regije, a bend je u izuzetno kratkom roku izgradio kultni status. Upravo svirajući melankolični indie rock, privukli su pažnju i inozemnih izvođača, uz suradnje s američkim kantautorom Devendrom Banhartom na prekrasnoj pjesmi “Time”, kao i Lisom Hannigan sa kojom su snimili obradu pjesme “Courting Blues”.

Izvorno zamišljen kao samostalni akustični lo-fi projekt mladog Dušana Strajnića, Stray Dogg poprilično brzo i uspješno poprima konture čitavog benda. Od 2011. godine do danas izdali su četiri albuma, a nastupali su na svim većim festivalima poput EXIT-a, Love Festa, Sea Rock Festivala, Americana Night Festivala.

Dio odlične atmosfere koju su pripremili na botelu Marina pogledajte u prilogu.