U Studiju Kamov u subotu, 3. studenoga 2018., predstavljen je projekt Kreativnih ambasada (Creative Embassies) između Rijeke i Leeuwardena, nizozemskog grada koji je ovogodišnja europska prijestolnica kulture. Predstavljene su grafike na izlogu te popratna pop-up izložba postera i grafika troje nizozemskih umjetnika koji sudjeluju u projektu te umjetničkih grafika u izdanju međunarodnog festivala ilustracije 36 Mountains.

Projekt “Creative Embassies” kroz simboliku “ambasada” potiče razmjenu kako znanja i iskustva, tako i umjetnika te umjetničkih i kreativnih praksi. U svojem riječkom pilot izdanju projekt je ugostio leeuwardenski projekt Windowlicker       koji site-specific tehnikom  vertikalnog sitotiska na prozorima i izlozima nastoji promovirati umjetnost i dizajn u javnom prostoru.

Kao dio suradnje Kreativnog kolektiva Kombinat i nizozemske organizacije Podium Asteriks, u Rijeci su boravili umjetnici Jelle von Goslig, Jelena Bando i Eva Badanjak. Radove koje su kreirali tijekom sedmodnevnog boravka u našem gradu otisnuli su na izlog Studija Kamov.

U Studiju Kamov u subotu, 3. studenoga 2018., predstavljen je projekt Kreativnih ambasada (Creative Embassies) između Rijeke i Leeuwardena, nizozemskog grada koji je ovogodišnja europska prijestolnica kulture. Predstavljene su grafike na izlogu te popratna pop-up izložba postera i grafika troje nizozemskih umjetnika koji sudjeluju u projektu te umjetničkih grafika u izdanju međunarodnog festivala ilustracije 36 Mountains. Suradnja između festivala 36 Mountains, njegove organizatorice Jelene Bando i Kombinata odvija se drugu godinu zaredom, a kroz ovogodišnju ediciju grafika predstavljeni su umjetnici Rina Barbarić, Srđa Dragović, Krunoslav Nemčić i Nevena Aleksovski.

Creative Embassies rezultat je umjetničke suradnje započete unutar programa Tandem Fryslân koji je pokrenut od strane ovogodišnje europske prijestolnice kulture Leeuwarden-Fryslân 2018, a u suradnji s Rijekom 2020, European Cultural Foundation (Amsterdam), MitOst (Berlin), Cultuurparticipatie (Utrecht) i Keunstwurk (Leeuwarden) s ciljem razmjene iskustva lokalne frizijske zajednice s ostalim zajednicama diljem Europe te izgradnje dugotrajnih suradnji.