Ideja koja stoji iza kampanje “Uključi se” je omogućavanje svim građanima i građankama Rijeke da svojim idejama i radom postanu dio projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, a u oko šest tjedana trajanja ove akcije imali su to priliku učiniti kroz nekoliko modela.

Prijavljivanjem svojih projekata u sklopu Civilnih inicijativa mogli su predložiti načine kako unaprijediti lokalnu zajednicu društveno-kulturnim i umjetničkim akcijama, dok se projekti u sklopu Zelenog vala brinu o načinima kako doprinijeti zelenijim i urednijim javnim prostorima. Vijeće građana stavlja moć odlučivanja u ruke građana – prijavljeni kandidati, odabrani javnom lutrijom, kao predstavnici stanovnika Rijeke odabrat će najbolje između pristiglih projekata i time im osigurati financijsku potporu za realizaciju. Pojedinačna potpora svakom projektu može iznositi od 10.000 do 30.000 kn.

Za sve one koji kroz volontiranje žele sudjelovati u projektu Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, prijave su i dalje moguće – prijavnica je trajno dostupna OVDJE.

Završetkom ovog kruga akcije Uključi se, kreće se dalje s poslom – za članove Vijeća građana organizirana je edukacija o načinu rada u Vijeću, upoznavanje s kriterijima i idejama vodiljama koje će im poslužiti kao smjernice za što kvalitetniji rad i donošenje što boljih odluka te uskoro kreću na odabir pristiglih projekata.

Tijek odabira, napredak provedbe odabranih projekata te njihovi rezultati pratit će se u mjesecima pred nama.