Organizator natjecanja je Udruga proizvođača igara Primorsko-goranske županije koja je krajem prošle godine održala i odlično posjećeni prvi Rijeka Game Dev Meetup na kojem se pričalo o stanju u hrvatskoj industriji videoigara, mogućnostima zapošljavanja u industriji te mogućnostima za mlade u Hrvatskoj koji imaju želju, znanje i talent da uđu u industriju videoigara koja je jedna od najbrže rastućih i najunosnijih industrija u svijetu, ali bilježi i velik rast u Hrvatskoj proteklih godina. Udruga ovim putem najavljuje i drugi Rijeka Game Dev Meetup za kraj veljače, a o detaljima će obavijestiti zainteresirane putem svoje Facebook stranice.

Udruga za natjecatelje u Global Game Jamu osigurala i smještaj u Hostelu Happy, te besplatnu hranu i plaćene putne troškove što se ne viđa često. Predsjednik Udruge Vedran Vivoda i dopredsjednik Zeno Žokalj objasnili su kako je cilj Udruge okupiti što više zainteresiranih iz regije za ulazak u industriju videoigara s obzirom na veliki interes za ovo područje, no nažalost i nedostatak adekvatnih lokacija za rad i druženje te se Udruga trudi osigurati adekvatni prostor. Zasad je Grad Rijeka pomogao novčanim sredstvima za organizaciju ovog natjecanja, a RiHub je ustupio svoj prostor i za Game Dev Meetupove, a i za Global Gam Jam. Iz Udruge ističu kako je suradnja s Gradom i RiHubom izvrsna, jer su čelni ljudi prepoznali potencijal ovog tržišta, ali i značaj Udruge te pomogli već u nekoliko navrata.

Upravo iz tih razloga sudjelovanje na nekom natjecanju nije nikad bilo lakše. Ne plaća se kotizacija, hrana, smještaj ni prijevoz pa ovom prilikom pozivamo sve iz regije, ali i Zagreba, da provedu ugodan i bezbrižan vikend u Rijeci, a pritom i razbuktaju svoju maštu i kreativnost na Global Game Jamu.

Više o prijavi na natjecanje dostupno je na web stranici Global Game Jam Rijeka.

Prošle je godine na Global Game Jamovima sudjelovalo više od 42 tisuće sudionika iz 108 zemalja, koji su na 803. lokacije diljem svijeta napravili 8606 igara u samo 48 sati što je i cilj ovog natjecanja.

Podsjetimo, u Rijeci se trenutno održava i izložba Games & Politics u organizaciji Goethe Instituta koja se bavi upravo temom politike u igrama, a u subotu u 17 sati će u prostorima Filodramatice, gdje se održava i izložba, biti održan interesantan panel Igra politike ili politika u igrama na kojem će gostovati Lovro Nola, direktor Machina game dev akademije, Damir Đurović, organizator Reboot InfoGamera, Reboot Develop Red i Blue te izdavač gaming časopisa Reboot i treći gost je Andrej Kovačević, predsjednik CGDA, hrvatskog klastera proizvođača igara. Panel će moderirati Zeno Žokalj, marketing i community manager u Croteamu i dopredsjednik Udruge proizvođača igara Primorsko-goranske županije koja je organizator panela, ali i riječkog Global Game Jama.