Najveća i najveselija karnevalska povorka s čak 113 karnevalskih grupa i više od 11.000 sudionika i ove godine prošla je riječkim Korzom.

U 37. međunarodnoj karnevalskoj povorci bilo je 14 hrvatskih grupa koje dolaze izvan Primorsko-goranske županije te rekordne 24 skupine iz inozemstva, među kojima su bili i gosti iz Rijeci prijateljskih gradova, bivših i budućih EPK gradova kao što su irski Galway, luksemburški Esch, litvanski Kaunas, mađarski Veszprem i talijanske pokrajine Matera, maškare iz drugih europskih gradova, ali i sudionici iz Indije, Japana i SAD-a.

Povorka je startala u 12 sati, a pratili su je voditelji na šest pozornica postavljenih uzduž trase, ali i nikad veći broj akreditiranih novinara iz Hrvatske i Europe te mnoštvo organiziranih turističkih grupa iz cijelog svijeta koje su u Rijeku došle pogledati što to ovdašnje maškare imaju za pokazati.

Uvijek aktualne, neke su maškarane grupe tematizirale tekuće probleme, neke su se bavile likovima iz crtića, neke su predstavljale svoju tradiciju, a neke su zamišljale bolje uvjete za svoj kraj.