Programski dio projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnice kulture završen je 30. travnja maratonskim online programom EPK, ciao, ciao, ciao! koji se bez publike odvijao u prostoru Exporta na riječkoj Delti.

Program je na taj dan samo putem YouTube kanala Kanala Ri pratilo gotovo dvije tisuće gledatelja, a tome treba pribrojiti i gledatelje ove televizije, odnosno one koji su program pratili na web stranici Rijeke 2020.

U programu koji je trajao više od četiri sata na pozornici su se izmjenjivali riječki bendovi – The SIIDS, My Buddy Moose, Boris Štok, En Face, Grad, Neno Belan & Fiumens i Let 3, a u pauzama između nastupa voditelji programa Lena Stojiljković i Dražen Zima razgovarali su s brojnim akterima EPK projekta, organizatorima, umjetnicima i predstavnicima dijela partnerskih institucija. Svi oni prisjetili su se nekih važnih aspekata projekta EPK, kao i brojnih programa koji su se održali tijekom 2020. godine i prva četiri mjeseca 2021. koliko je Rijeci zbog pandemije produžena titula, ali i u pripremnim godinama. Zahvaljujući njihovom entuzijazmu, kreativnosti, ljubavi i trudu da se programi izvedu i prilagode novim, korona okolnostima, Rijeka 2020 – EPK ipak je uspješno realizirana.

Cjelokupna snimka dostupna je online za sve koji su događaj propustili, a u našem videu pogledajte svojevrsni sažetak ove maratonske EPK-ove završnice, uz sve dojmove, osvrte, zaključke i pomiješane osjećaje!