foto zeljko sop / cropix

Povjerenik Sindikata novinara Hrvatske u Novom listu Nenad Miculinić kazao je danas da je sindikat zatražio od Uprave da prodaja bude transparentna, odnosno da se svim sindikalnim povjerenicima omogući da razgovaraju sa svakim potencijalnim kupcem. Osim SNH, u Novom listu djeluju Sindikat grafičara i Nezavisni sindikat Novog lista, u kojem su uglavnom radnici iz ostalih službi.

Miculinić je još rekao da, prema podacima iz Uprave, obveza vlasnika da ne otpušta radnike istječe 12. svibnja, tri godine nakon što je Dioki kupio većinski udjel u Novom listu, te da bi do tada mogla biti završena nova sistematizacija, a zaposlenima izdana nova rješenja.

Dodao je da su u sindikatu zabrinuti za sudbinu Novog lista zbog mogućnosti da se u Diokiju, zbog velikih dugovanja, pokrene stečaj, a Novi list postane dio ukupne stečajne mase te tvrtke.

Na jučerašnje i današnje telefonske upite, iz ureda Uprave prenijeli su da će predsjednica Uprave Novog lista Nataša Mijačika za novinarska pitanja biti dostupna tek sljedećeg tjedna.


  • Izvještava Jelena Butković
  •