U Ogranku Trsat Gradske knjižnice Rijeka održano je prvo izdanje #geeksmakerscreativitydaya, edukativnog mini pop-up festivala posvećenog stvaralačkim novim tehnologijama, kreativnosti i budućnosti, a u izdanju Gradske knjižnice Rijeka i American Cornera Rijeka. Cjelodnevni program bio je namijenjen svima koje tehnologija zanima ili bi ih mogla početi zanimati, a specijalizirani programi su bili namijenjeni osnovnoškolcima i umirovljenicima.

Središnji dio programa bila su kratka inspirativna predavanja pokretača dobrih procesa i poslova u Hrvatskoj. Predavanja su održali: Robert Medvedec (predstavljanje uspješne karlovačke “uradi sam” priče Makerbuino posvećene poučavanju elektronike, gamingu, programiranju od rane dobi), Zvonimir Mikšić (predstavljanje projekta uvođenja razvoja video igara u nastavni program škole u Sisku i pokretanje game development inkubatora u Novskoj), Marko Šunjić (pokretač i voditelj izdavačke kuće Fibra, najznačajnijeg izdavača kvalitetnih stripova u Hrvatskoj), Linit dizajn (inspirativna priča riječke ekipe iza kreativne i edukativne drvene igračke), Sven Maričić (pionir 3D printanja u regiji), Nikola Anić (entuzijast retro gaminga i elektronike uz pomoć Raspberryja), Damir Medved (stručnjak za razvoj pametnih gradova).

Posjetitelji su razgovarali i o tome što cijela STEAM paradigma i područje znače za narodne knjižnice, zajednicu te kakve zajedničke prilike se u tom području kriju.

GKL Rijeka je ovim programom obilježila petu obljetnicu kontinuiranog rada s 3D printerima kako bi se popularizirale „makers“ i STEAM paradigme u kontekstu GKR Laba.