FIFA

U sklopu predizborne kampanje Blatter će prisustvovati kongresima svih šest kontinentalnih konfederacija kako bi osigurao podršku za novi mandat. “Inzistirat ću na otvorenom razgovoru kako bi razriješili sve eventualne nesporazume i utvrdili strategiju za budućnost,” najavio je Švicarac.

Svjetsko prvenstvo je ove godine prvi put održano u Africi, a Fifa je nedavno organizaciju SP-a 2018. i 2022. godine dodijelila Rusiji i Kataru. Blatter vjeruje kako je na taj način ispunio obećanje da će vrhunski nogomet dovesti u sve krajeve svijeta i tako sebi osigurao novi mandat. “Mislim da smo tim odlukama potvrdili našu nakanu da ulažemo u nogometno manje razvijene dijelove svijeta. Siguran sam kako će se to cijeniti,” rekao je Blatter.

Predsjednik Fife će 6. siječnja iduće godine u Dohi prisustvovati kongresu Azijske nogometne federacije, a devet dana kasnije bit će u Američkoj Samoi gdje će biti kongres Oceanije. Afrički nogometni savez svoj kongres je zakazao za 23. veljače u Kartumu dok je UEFA na rasporedu 22. ožujka u Parizu. Kongresi Južnoameričke federacije i zone CONCACAF bit će održani koncem svibnja, dok je Izborni kongres Fife 1. lipnja u Zurichu.

U ovom trenutku Blatter je jedini kandidat za predsjednika Fife, a rok za prijave završava 30. travnja.

Blatter je osmi predsjednik Fife u povijesti, a prvi put je za predsjednika izabran 1998. godine.