Spisateljica se u Bakru nalazi na književnoj rezidenciji u organizaciji Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture kako bi, nadahnuta Bakrom, napisala kratku priču. Ta će priča u rujnu 2018. biti objavljena s još 14 kratkih priča autora i autorica regije koji će također boraviti na književnim rezidencijama na 14 lokaliteta duž kvarnerske obale i otoka.

Književne rezidencije organizirane su u okviru programskog pravca Lungomare Rijeke 2020 – EPK. Lungomare je ujedno i kulturno-turističke ruta u nastajanju a povezat će Mošćeničku Dragu, Lovran, Volosko, dvije lokacije u Rijeci, Kostrenu, Bakar, Crikvenicu, Zebar, Bašku, Lopar, Beli, Cres, Mali Lošinj i Susak. Na tim će lokacijama do 2020. nastati 15 suvremenih umjetničkih djela odnosno site-specific intervencija u javnom prostoru.

Književne rezidencije i kratke priče koje će na njima nastati prvi su korak u interpretaciji tih mjesta, a poslužit će kao inspiracija suvremenim umjetnicima u nastanku njihovih umjetničkih djela.

Za vrijeme boravka na svakoj od rezidencija s autorima i autoricama bit će organizirane književne večeri pod nazivom „Autorske bure“ prva od kojih je nedavno održana u riječkom Book Caffeu „Dnevni boravak“, s bosanskohercegovačkim piscem Farukom Šehićem.

Nora Verde (Antonela Marušić) rođena je 1974. godine u Dubrovniku. Književnom praksom počinje se baviti kao studentica, kada objavljuje prvu knjigu poezije „Sezona bjegova“ (1994). Poeziju objavljuje u zbornicima i časopisima „Vijenac“, „Homo Volans“, „Zadarska smotra“, „Zadarski list“ i drugdje. Autorica je prozne knjige „Posudi mi smajl“ (2010) i romana „Do isteka zaliha“ (2013) koji je 2016. u Sloveniji objavljen pod naslovom „Do razprodaje zalog“. Godine 2016. izdaje i knjigu kratkih priča „O ljubavi, batinama i revoluciji“.

Priče su joj objavljene u zborniku „Pristojan život (lezbejske kratke priče s prostora Ex Yu)“, knjizi „Zagreb Noir“ te zborniku „Biber, kratke priče na temu pomirenja“. Od 1998. radi kao novinarka i urednica u dnevnim i tjednim novinama te u neprofitnim medijima u sektorima kulture, glazbe, televizije, civilnog društva, ljudskih prava i nezavisnih medija. Članica je uredništva hrvatskog
feminističkog portala Vox Feminae a članica je i Hrvatskog društva pisaca te Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika.