Iako u prilagođenom obliku zbog pandemije koronavirusa, Advent na Gradini ipak će se održati i ove godine od 29. studenoga do 6. siječnja 2021. godine.

Govoreći o pripremama za četvrto izdanje Adventa, direktor manifestacije Vedran Babić najavio je da će se ove godine radi kontrole broja posjetitelja, događanja održavati samo na prostoru Trsatske gradine, a ne i na širem području Nugentovog parka kao proteklih godina.

U odnosu na prijašnju godinu, broj adventskih kućica je smanjen i one su još više disperzirane, a sve u svrhu stavljanja zdravlja na prvo mjesto, ne zanemarujući pritom osjećaj oduševljenja svih naših posjetitelja”, kazao je Babić.

Ipak, Trsatska gradina odjenut će još sjajnije ruho božićnih lampica kojih će biti više nego protekle godine. Unikatne božićne dekoracije i ručno izrađene jaslice i ovog će Adventa udahnuti božićni duh stoljetnoj trsatskoj dami. Na putu će se naći svima poznati protagonisti priče, a nad gradom se ponovno nadviti Votivna kruna, ujedno i najveća u Europi, najavljuju organizatori.

Raspored programa bit će objavljen na poveznici https://www.trsatskagradina.com/

Advent na Gradini  održava se na otvorenom prostoru te će se za cijelo vrijeme trajanja projekta pratiti epidemiološke mjere izdane od strane Nacionalnog stožera civilne zaštite.

(Foto: Ivor Mažar)