Do kraja prvenstva 2009./2010. utakmice T-Com Prve HNL igrati će se upravo tom loptom, a izuzetak će biti samo domaće utakmice Hajduka i Zagreba koji nisu mogli prihvatiti ugovor s Adidasom jer imaju još uvijek važeće ugovore s drugim proizvođačima lopti.

S obzirom na dosadašnju raznolikost u korištenju lopti, ova ujednačenost svakako će dobro doći igračima koji se na utakmicama više neće trebati privikavati na nove vrste lopti već će trenirati i odigravati utakmice s istom loptom.

Svih 14 klubova koji su prihvatili suradnju s Adidasom ovih dana preuzeti će potrebnu količinu lopti za trening i igranje službenih utakmica do kraja tekućeg prvenstva. Kao što je i dogovarano tijekom pripreme potpisivanja ugovora o suradnji, s obzirom na poznatu kvalitetu lopti tvrtke ADIDAS koja je dugi niz godina službeni partner UEFA ?e i FIFA-e i dobavljač lopti za završnice velikih natjecanja, Lige prvaka, nacionalnih prvenstva itd., ne bi trebalo biti prepreka po završetku prvenstva i za novi ugovor za slijedeću sezonu koji bi uključivao i novu loptu JABULANI kojom će se igrati utakmice na SP u Južnoj Africi.