Zracna luka Rijeka

S maloga otoka leti se u 11 zemalja i petnaestak gradova. Ima i noviteta u zimskoj sezoni, a u Zračnoj luci Rijeka žele i veze prema Ruskoj Federaciji i Ukrajini. Prvom polovicom ove godine zadovoljan je direktor Tomislav Palalić. Očekuje da riječki aerodrom godinu završi 10-15 posto boljim rezultatima nego lani. Osim broja putnika, raste i broj operacija zrakoplova.

Što je s ulaganjima? Ima li ih malo, puno ili dovoljno? “Država je u zadnjih pet godina uložila značajna sredstva, 20 milijuna kuna u kapitalne investicije, u sustav svjetlosne organizacije noću i po tome mogu reći da smo sad broj jedan u Hrvatskoj po najmodernijem sustavu led-rasvjete za operacije u uvjetima smanjene vidljivosti”, govori Palalić.

Primorsko-goranska županija godišnje uloži do milijun kuna. Vrlo komotna mala zgrada prilagođena je putnicima. Do kraja godine realno je očekivati da ih bude 170 tisuća i tim brojem zadovoljni bi bili u Zračnoj luci Rijeka. “Vjerujem da će se dogodine i udvostručiti u odnosu na sadašnji 170 tisuća putnika”, optimističan je direktor Tomislav Palalić.

Izvor: Radio Rijeka