Zlatko Komadina

Komadina je na jučer održanoj redovnoj konferenciji za novinare rekao da je prosinac 2013. bio za čak 15 posto bolji u dolascima turista i ostvarenim noćenjima nego isti mjesec 2012., istaknuvši da je ukupan rezultat dobar znak – turisti više dolaze, ali i duže ostaju.

Vezano za situaciju u općini Čavle, čije Vijeće nije izglasalo proračun za ovu godinu, župan je kazao kako je jasan postupak u slučaju nedonošenja proračuna ili odluke o privremenom financiranju – Vlada određuje povjerenika i raspisuje prijevremene izbore.

Komadina vjeruje da će Vlada to učiniti na sjednici ovoga tjedna, pojasnivši da Ured državne uprave Primorsko-goranske županije predlaže osobu za povjerenika Ministarstvu uprave, a resorni ministar predlaže Vladi odluku o imenovanju.

“Koliko znam, otišao je prijedlog da to bude bivši predsjednik Županijske skupštine Marinko Dumanić i verujem da će to biti prihvaćeno, a njegov će zadatak biti osigurati funkcioniranje općine i stvaranje uvjeta za raspisivanje novih izbora u općini Čavle”, rekao je.

Na konferenciji je istaknuto i da Primorsko-goranska županija prednjači po broju riješenih predmeta ozakonjenja bespravne gradnje, jer je županijski Upravni odjel za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša postigao najbolji rezultat u broju riješenih predmeta legalizacije u Hrvatskoj.

“Primili smo više od 44 tisuće predmeta, a kraj godine zaključili sa samo 7168 predmeta. Treba naglasiti da taj broj istodobno nije unesen u registar jer se u njega unose pravomoćni predmeti”, rekla je pročelnica spomenutog odjela Koraljka Vahtar-Jurković.