MO ŠKOLJIĆ

24. svibnja 2011. “Danom otvorenih vrata” započinje ovogodišnje obilježavanje Dana MO Školjić tijekom kojih će se do 29. svibnja 2011., uz naglasak na sport i ekologiju, ujedno obilježiti i prva godina mandata  Vijeća Mjesnog odbora “Školjić”.

Na “Danu otvorenih vrata” koji započinje u 18.00 sati u prostorijama MO, Žrtava fašizma 2/II, građani Školjića i Starog grada moći će se informirati o proteklom radu vijeća, kako kroz neposredan razgovor s vijećnicima, tako i putem foto kolaža “Naša prva godina”.

Mjerenje krvnog tlaka i šećera u krviTakođer, što cijenimo naročito značajnim, “Dan otvorenih vrata” prigoda je da se građani iz ovog kvarta pridruže sportskim sekcijama u osnivanju – košarkaškoj i nogometnoj, bilo kao budući igrači, bilo kao volonteri i podupiratelji. Time VMO Školjić, na samom pragu završetka sportskog igrališta na Delti pokreće dodatnu inicijativu za stvarno oživljavanje kvartovskog sportskog života i nekadašnjeg značaja MNK “Stari grad” i KK “Galeb”.

Naredni dan, 25.svibnja 2011. od 09.00 do 11.00, također u prostorijama MO održat će se tradicionalna akcija besplatnog mjerenja tlaka i šećera u krvi.

Četvrtak, 26. svibnja 2011., “rezerviran” je za susret vijećnika MO s volonterima i, po prvi puta, s obrtnicima i vlasnicima poduzeća u našem kvartu koji su u proteklih godinu dana materijalno i na drugi način pomogli rad MO. Bit će to prigoda da se vlasnicima Caffe bara “Latino”, Caffe bara “Jazz Tunel” i trgovine “Drugstore” dodijeli plaketa “Prijatelj kvarta”, a što su oni stvarno zaslužili i dokazali.

U petak, 27. svibnja 2011., započinje tradicionalna akcija “Očistimo svoj kvart” tijekom koje će se na nekoliko lokacija (o kojima će građani biti naknadno obaviješteni) na području MO postaviti baje za glomazni otpad u koje će građani do nedjelje 29.svibnja moći odložiti višak stvari iz svojih podruma, tavana i stanova.

KošarkaOve je godine novina da će se u okviru akcije “Očistimo svoj kvart”, u subotu 28.svibnja 2011. obavljati i skupljanje elektroničkog otpada (stari kompjuteri, bijela tehnika i sl.) i starog papira uz pomoć i uz tehničku organizaciju volontera Košarkaškog kluba “Flumen Sancti Viti”. Prihod od skupljenog materijala namijenjen je organizaciji prvog kvartovskog turnira u košarci i, ukoliko sredstava bude dovoljno, za prva, inicijalna sredstva novih sportskih sekcija pri MO-u.

U subotu, 28. svibnja 2011. s početkom u 10.00 sati svoje bi kartaške vještine trebali odmjeriti naši sugrađani vični briškuli i trešeti, a najbolji par predstavljao bi Mjesni odbor “Školjić” na sportskim igrama mjesnih odbora grada Rijeke koje se već tradicionalno održavaju povodom Dana Svetog Vida.

SahTo bi ujedno bio i prvi nastup neke od ekipa iz našeg kvarta na ovom takmičenju, čemu se naročito radujemo.

Nedjelju, 29. svibnja 2011. zaključujemo u nešto mirnijem, tišem tonu – šahovskim turnirom gdje se nadamo da bi mogli okupiti jezgro i buduće šahovske sekcije, namijenjeno svim uzrastima, ali ipak prvenstveno za naše starije sugrađane.

I ovim putem pozivamo zainteresirane građane Školjića i Starog grada da se prijave za navedene turnire, da odlaganjem elektroničkog otpada i bijele tehnike dodatno pomognu oživljavanje sportskog i društvenog života u kvartu, da provjere svoj krvni tlak i šećer u krvi, te naročito, da se odazovu na “Dan otvorenih vrata”.

Oznake

Kalendar događanja