ATP Studena Croatia Open Umag
Foto: Goran Sebelic / CROPIX

Dodig je slavio sa 6-3, 6-4 nakon sat i 39 minuta igre, a većih problema imao je u drugom setu. Dvadesetopetogodišnjak iz Međugorja je odlično iskoristio pozivnicu organizatora i ostvario svoju treću pobjedu na ATP “Touru” u ovoj godini. Naš je igrač pomalo nervozno krenuo u susret, s četiri je pogreške u prvoj igri praktički poklonio “break” Navarru, ali vrlo brzo se smirio i do kraja prvoga seta bio daleko bolji igrač. To je rezultiralo i s dva oduzeta servisa Navarru što mu je bilo dovoljno za preokret.

U sličnom ritmu kao što je završio prvi set Dodig je krenuo i u drugom, oduzeo je servis Španjolcu, poveo sa 2-0 i činilo se da će susret mirno privesti kraju. Ipak, Navarro je uspio još jednom zaprijetiti, vratiti izgubljeni servis za 4-4, ali odmah u sljedećoj igri Dodig je ostvario još jedan “break”, a potom mirno odservirao za prolazak dalje.

“Znao sam da sam bolji igrač od njega s osnovne linije i ničim me nije mogao iznenaditi. Sretan sam jer je ovo moja prva pobjeda uopće u Umagu, a lani se baš nisam naigrao u debiju protiv Urugvajca Cuevasa. U proteklih godinu dana se puno toga promijenilo, prošao sam prva kola na Australian Openu i Wimbledonu, prošao sam opet 1. kolo na ATP turniru u Zagrebu i u Umag sam došao spreman. Ljubičić je favorit, a ja se neću predati bez borbe”, kazao je Dodig.

Uz Dodiga i Ljubičića, u 2. kolu je i Franko Škugor, pa hrvatski tenis nakon dvije godine opet ima trojicu igrača u drugom kolu, te jednog sigurnog četvrtfinalista.

U 17 sati u srijedu na teren izlazi Šibenčanin Franko Škugor u dvoboju drugog kola protiv Ukrajinca Dolgopolova, dok će susret Ljubičić – Dodig biti na rasporedu u četvrtak.