Na terenima Teniskog kluba Kvarner ovog vikenda, 8. i 9. listopada održava se juniorsko prvenstvo Hrvatske u tenisu.

Na teniskom turniru pod nazivom ‘“Hrvatski masters do 10 godina“ nastupa 64 igrača i igračice iz cijele Hrvatske. Budući se ovaj turnir organizira svake godine u drugoj hrvatskoj regiji, u našoj regiji se održava svakih šest godina.

Otvoreno juniorsko prvenstvo Hrvatske u tenisu

Otvoreno juniorsko prvenstvo Hrvatske u tenisu

Teniski turnir službeno je otvorio riječki gradonačelnik Marko Filipović, koji je mladim tenisačima i tenisačicama i njihovim obiteljima zaželio dobrodošlicu u Rijeku i teniski klub s najljepšim pogledom na Kvarner te poželio sreću na natjecanju. Kazao je kako mu je iznimna mi je čast što u Rijeci mogu pozdraviti tenisače i tenisačice iz 35 klubova diljem lijepe naše i šest regija, na koliko je podijeljen Hrvatski teniski savez.
„Nadam se da ćete ponovno doći u naš grad, koji je proglašen Europskim gradom sporta 2022. godine. Vjerujem da će i ovaj turnir potvrditi kako je Rijeka uvijek bila dobar organizator sportskih manifestacija, a potvrđeno je to i jučer sportskim ogledom Rijeke i Olimpije na Kantridi,“ kazao je gradonačelnik Filipović, uz kojeg je na otvaranju bio i pročelnik Odjela za sport i tehničku kulturu Zdravko Ivanković.

Predsjednik TK Kvarner Ivan Cerović, uz koje je na turniru bio i predstavnik Hrvatskog teniskog saveza, zahvalio se Gradu Rijeci, Zajednici sportova PGŽ-a te Turističkoj zajednici Kvarnera na pomoći u organizaciji ovog turnira.