Ovo veliko međunarodno natjecanje u sinkroniziranom plivanju u subotu su otvorili gradonačelnik Rijeke Marko Filipović i Darko Ćuruvija u ime organizatora, dok je donedavnom gradonačelniku Vojku Obersnelu predsjednica „Primorja Aqua Maris“, Sanja Pavić, uručila priznanje za dugogodišnju podršku. Ceremoniji otvorenja prisustvovala je i zamjenica gradonačelnika Sandra Krpan.

Poželjevši dobrodošlicu svim sudionicima, gradonačelnik Filipović izrazio je uvjerenje da će natjecateljice na 20. Primorje Synchro Cupu, koji je izrastao u veliko natjecanje s vrlo jakom konkurencijom, imati vrhunske uvjete i prekrasan ambijent na Bazenima Kantrida.

„Rijeka se zaista može ponositi kvalitetom našeg Kluba sinkroniziranoga plivanja “Primorje Aqua Maris” koje, osim sportskih uspjeha, svoju vrijednost pokazuje i organizacijom ovako velikih natjecanja“, istaknuo je Filipović.

Gradonačelnik je također podsjetio na dugogodišnju sportsku orijentaciju Rijeke, koja je zahvaljujući tome nedavno osvojila titula Europskog grada sporta 2022. godine.

„Ova je titula i prilika našemu gradu da u idućoj godini dodatno razvija svoju sportsku orijentaciju te promiče važnost sporta kao sastavnog dijela života Riječana“, dodao je gradonačelnik.

Primorje Synchro Cup jedino je hrvatsko natjecanje u sinkroniziranom plivanju koje je uvršteno u LEN (Europska plivačka federacija) kalendar natjecanja i jedino međunarodno natjecanje koje se održava u Hrvatskoj.