U Rijeci će se tako okupiti 23 plivačke ekipe iz Belgije, Mađarske, Češke, Velike Britanije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Slovenije, Srbije, Nizozemske, Sjedinjenih Američkih Država, Švicarske i Hrvatske, najavljeno je na konferenciji za medije u organizaciji Kluba sinkroniziranog plivanja „Primorje Aqua Maris“.

Natjecanje počinje u petak 17. lipnja s početkom u 17 sati, nastavlja se u subotu ujutro i popodne, a završetak je planiran u nedjelju do 14 sati. Pobjednici će biti nagrađeni medaljama, a ukupni pobjednik Kupa osvaja pehar.

Predsjednica Kluba sinkroniziranog plivanja „Primorje Aqua Maris“ Sanja Pavić naglasila je kako je iznimno ponosna što je natjecanje baš ove godine kada Rijeka nosi titulu Europskog grada sporta okupilo toliki broj natjecatelja. „To je velika promocija za naš grad, Klub i sport općenito. Na našim bazenima je već održano nekoliko događanja pod sloganom “Budi moja voda”, a sa sportskim projektima nastavit ćemo i tijekom srpnja i kolovoza“, rekla je Pavić te na pomoći u organizaciji zahvalila Gradu Rijeci, Primorsko-goranskoj županiji, Riječkom sportskom savezu, Zajednici sportova PGŽ-a, Rijeka sportu, Športskom društvu Primorje 08 te generalnom sponzoru Jadran Galenskom Laboratoriju.

Trenerica u Klubu i izbornica hrvatske reprezentacije, Valeria Petrachina, čije se plivačice natječu u većini disciplina za juniorke i mlađe juniorke, izrazila je nadu u dobre rezultate domaćih sudionica na ovom izrazito zahtjevnom natjecanju u velikom broju disciplina.

Konferenciji za medije prisustvovale su i riječke plivačice i članice hrvatske reprezentacije Petra Premuš i Tia Elena Fućak. Petra će se natjecati u solu, highlightu kao Klub, te u kombinaciji s juniorskom reprezentacijom, a nakon Primorje synchro cupa nastavlja pripreme u sklopu reprezentacije u Zagrebu jer je krajem lipnja očekuje Europsko prvenstvo u Španjolskoj.

“Uvijek rado nastupamo na našem domaćem bazenu. Potrudit ćemo što bolje izvesti reviju, a rezultati vjerujem da će doći”, rekla je Tia, dodajući da već dugo nisu imali ovakvu konkurenciju i ovoliki broj ekipa na Primorje cupu.

Za sve koji natjecanje žele pratiti uživo na Bazenima Kantrida, ulaz je slobodan.