Udruga Filmaktiv poziva zainteresirane na radionicu izrade umjetničkog rada pod mentorstvom njemačkog umjetnika Gabriela Henschea. Radionica će se održati online, u tri susreta tijekom svibnja, a rok za prijavu je 22. travnja.

Radionica je dio Zvučnih okupacija, popratnog programa sedmog Međunarodnog studentskog filmskog festivala – STIFF održanog u studenom 2020. godine koja je prilagođena novonastalim uvjetima epidemiološke situacije.

Centralni fokus radionice je na proučavanju urbanih zvučnih pejzaža, istraživanju ambijenata i promjena koje se događaju u zvuku svakodnevice. Sudionici radionice savladavat će praktične vještine snimanja zvuka s naglaskom na napredne tehnike snimanja na terenu. Po istraživanju tehnoloških mogućnosti snimanja, fokus će se prebaciti na razvoj ideja  i koncepata te će sudionici biti u prilici razraditi vlastiti site-specific audio rad koji će dominirati određenom lokacijom u gradu. Sintetizirajući se s već postojećim vizualnim i auditivnim senzacijama, ritmom, putanjom, koloritom i dinamikom kretanja – audio intervencije će kreirati nove zvučne pejzaže, pokrenuti “žive slike” u prostoru. Radovi će biti izloženi za javnost po završetku  radionice.

Radionica će se održavati na engleskom jeziku i otvorena je za sve zainteresirane za istraživanje zvuka i snimanja, neovisno o prethodnom iskustvu. Broj sudionika je ograničen te se potrebno prijaviti na e-mail: sound.occupations@gmail.com, uz kratko motivacijsko pismo i par riječi o sebi, te primjer prethodnih radova i/ili poveznicu na website, ukoliko postoje.

Više o voditelju radionice možete saznati na http://www.gabrielhensche.com,
a detaljnije o terminima radionice na web stranici STIFF Film Festivala.

Program financira Društvo hrvatskih filmskih redatelja DHFR.