Umjetnici se svojim radovima fokusiraju na zvuk u intermedijskim i hibridnim praksama, na eksperimentiranje s medijima, glazbenim instrumentima, formatima i komunikacijskim kanalima, na vezu zvuka s prirodom i okolišem ali i na njegov utjecaj na druga osjetila.

Tako Loose predstavlja zvučni dnevnik putovanja kroz svakodnevne situacije, Durif improvizacijski glazbeni set koji se temelji na dijalogu nekoliko autonomnih pokretnih skulptura, harfe koju aktivira zvučnik i analognog sintesajzera. Huizing je zabilježila zvukove iz svog neposrednog okruženja poput njena studija, kafića u kojem piše ili zvukova pri planinarenju, Parisov rad se temelji na algoritamskim istraživanjima te omogućuje publici putem triju svjetlosnih stupova fizički doživljaj elektroničke glazbe a Libaude pruža mogućnost slušanja razbijanja vala o stijene, nastalih taloženjem kostura jednostaničnih alga procesima koji traju milijunima godina, a namjera mu je potaknuti slušatelje na promišljanje o različitim gledištima tih procesa.

Program zvučnih performansa kustoski su selektirali Fabien Fabre (Second Nature, Francuska), Anne Marthe Dyvi (BEK, Norveška) i Ena Hodžić (Kontejner, Hrvatska), a dio su i europskog projekta Future DiverCities, uz Device Art.

Festival se odvija od 7. prosinca 2018. do 3. veljače 2019. u Zagrebu, Splitu i Rijeci u organizaciji zagrebačke udruge Kontejner – biro suvremene umjetničke prakse.