Riječka utrka jedna je od četiri utrke koje se održavaju u Hrvatskoj, a trkači su prešli dionicu dugu 5 kilometara, s Rive su krenuli, istrčali polovicu šetnice Molo longo (do zgrade Dezinsekcije) i ušli u ciljnu ravninu na Gatu Karoline riječke.

Zajedno su trčali zaposlenici javnog i privatnog sektora, obrta, udruga i klubova, a utrka je osim pokazivanja razine kondicije bila i prilika za druženje. Nagrade su se dodjeljivale u nekoliko kategorija, a ekipa Grada Rijeke rezultatom je pokazala da je u zavidnoj kondiciji – od ukupno 98 tvrtki zauzela je 18. mjesto, ženska ekipa Grada Rijeke zauzela je 1. mjesto kao najbrža ženska ekipa, s cjelokupna ekipa upisala je sedmi rezultat u kategoriji 23 velike tvrtke sa 251 i više zaposlenika.

Što se tiče najuspješnijih trkača ovogodišnje B2Run utrke od svih natjecatelja najbolje vrijeme u muškoj konkurenciji ostvario je Dino Vidmar s vremenom 16:41 sekunda, a nakon njega kao drugi i treći najuspješniji slijedili su Luka Nedeljković i Marijo Vidović. U ženskoj kategoriji najbrža je bila Marina Juranić iz Grada Rijeke s vremenom 19:48, a drugo i treće plasirane su Antonija Bešlić i Ana Lončar.

Uspješnu utrku gradskoj ekipi poželjeli su i gradonačelnik Marko Filipović i njegova zamjenica Sandra Krpan koji zbog obaveza (Gradsko vijeće bilo je u tijeku) nisu mogli sudjelovati u utrci. Možda poslovni raspored za njih bude povoljniji sljedeće godine.

Oznake