Cilj utrke na kojoj gradski trkački tim sudjeluje od samoga početka, punih šest godina, je „team building“, povezivanja zaposlenika poslovnih subjekata iz Rijeke i okolice kroz sportsko natjecanje, a posebice stvaranje poticajnog ozračja u svakoj pojedinoj tvrtki. Naime, utrka je namijenjena poslovnoj zajednici te na jednom mjestu okuplja zaposlenike kompanija i institucija koji, udruženi u timove, brane boje svojih organizacija i grade timski duh.

90 riječkih tvrtki

Najbrži gradski trojac su Marina Juranić, Zlatka Tomić i Ljiljana Kamber, a za istaknuti je rezultat Marine Juranić koja je stazu od 5 km istrčala za 19:55, čime je u ženskoj konkurenciji također osvojila 1. mjesto, kao i Alen Matovina iz Centra za vozila Hrvatske u muškoj. Među 90 velikih riječkih tvrtki, čiji su timovi jučer trčali Molo longom, trkači Grada Rijeke zajedničkim su rezultatom zauzeli 12. mjesto.

U većini velikih sustava kao što je Grad Rijeka brojni zaposlenici međusobno se ne poznaju, iako redovito surađuju i kontaktiraju e-mailom i telefonski. Stoga su ovakva, a posebice sportska događanja izvrsna prilika za upoznavanje, ostvarivanje bolje komunikacije i povezivanje, a posljedično i za stvaranje stimulativnije radne atmosfere i učinkovitijeg obavljanja poslovnih zadaća“, izjavila je kapetanica gradskog trkačkog tima Ljiljana Kamber, podsjetivši kako je na prvom izdanju utrke sudjelovalo tek pet zaposlenika Grada Rijeke, dok ih je sada više od 20.

Stalni trkački tim čine i Petar Đurić, Alen Žunić, Maja Malnar, Tajana Sekovanić, Danijel Antonić, Barbara Gaćina, Alen Razum, Lea Cuculić, Sandra Gardić, Ivona Kujundžić, Nikol Majstorović, Dario Šimurina, Nikolina Munjas, Boris Škorić te Mirko Posarić.

Organizatori, tvrtka VETTURELLI d.o.o. ističu da su svi sudionici riječke B2Run utrke zajedno istrčali ukupno 6.300 kilometara, što gotovo predstavlja udaljenost između Rijeke i New Yorka. Mjerili su se pojedinačni rezultati trkača i trkačica, kao i najbolje ekipno vrijeme u različitim kategorijama, ovisno o broju zaposlenika tvrtke.

U ekipnoj kategoriji apsolutnu pobjedu odnio je Centar za vozila Hrvatske. Nakon Rijeke utrka se seli u Osijek, 15. lipnja, a potom i u Zagreb, 14. rujna.

Kalendar događanja

Radionica
 • 17.06. – 18.07.
 • (00:00)

„Poezija je sloboda“ – radionice poezije s Fridom Šarar

Radionice poezije Fride Šarar odvijat će se kroz deset susreta te je poželjno sudjelovanje na svakom. Prijave se primaju putem online obrasca...

Detaljnije

Predstava
 • 19.07. – 20.07.
 • (00:00)

Riječke ljetne noći: predstava „Leica format“ po romanu Daše Drndić

Hrvatska drama u suradnji sa studijem Gluma i mediji Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci...

Detaljnije

Koncert
 • 19.07.
 • (21:30)

The Frajle

The Frajle, koje će nastupiti u Rijeci u okviru Ljeta na Gradini, za sebe kažu kako pjevaju – srcem, što riječka publika uvijek prepozna i nagradi....

Detaljnije

Koncert
 • 21.07.
 • (20:30)

“30 let duše”, obljetnički koncert Karin Kuljanić i Mirjane Bobuš 

Povodom 30 godina glazbenog djelovanja, Karin Kuljanić, na Trsatskoj će gradini pozornicu dijeliti s Mirjanom Bobuš....

Detaljnije

Projekcija
 • 25.07.
 • (21:00)

Ljetna priča iz Benčića: inkluzivne projekcije ljetne večeri „Film svima“

GKR i Film svima ponovno udružuju snage i ovoga puta na veliko platno kina Benčić donose besplatne projekcije za sve nas...

Detaljnije

Koncert
 • 01.08.
 • (21:00)

Veliki open air koncert u Rijeci: dolaze Stoned Jesus i Dopelord!

Dobitna kombinacija zaraznih riffova i energičnog nastupa utjelovljuje omiljeni bend hrvatske publike, Stoned Jesus, koji dolazi na Podvežicu u četvrtak, 1.8. Povodom svoje jubilarne turneje kojom obilježavaju 15 godina postojanja, prid...

Detaljnije