Cilj utrke na kojoj gradski trkački tim sudjeluje od samoga početka, punih šest godina, je „team building“, povezivanja zaposlenika poslovnih subjekata iz Rijeke i okolice kroz sportsko natjecanje, a posebice stvaranje poticajnog ozračja u svakoj pojedinoj tvrtki. Naime, utrka je namijenjena poslovnoj zajednici te na jednom mjestu okuplja zaposlenike kompanija i institucija koji, udruženi u timove, brane boje svojih organizacija i grade timski duh.

90 riječkih tvrtki

Najbrži gradski trojac su Marina Juranić, Zlatka Tomić i Ljiljana Kamber, a za istaknuti je rezultat Marine Juranić koja je stazu od 5 km istrčala za 19:55, čime je u ženskoj konkurenciji također osvojila 1. mjesto, kao i Alen Matovina iz Centra za vozila Hrvatske u muškoj. Među 90 velikih riječkih tvrtki, čiji su timovi jučer trčali Molo longom, trkači Grada Rijeke zajedničkim su rezultatom zauzeli 12. mjesto.

U većini velikih sustava kao što je Grad Rijeka brojni zaposlenici međusobno se ne poznaju, iako redovito surađuju i kontaktiraju e-mailom i telefonski. Stoga su ovakva, a posebice sportska događanja izvrsna prilika za upoznavanje, ostvarivanje bolje komunikacije i povezivanje, a posljedično i za stvaranje stimulativnije radne atmosfere i učinkovitijeg obavljanja poslovnih zadaća“, izjavila je kapetanica gradskog trkačkog tima Ljiljana Kamber, podsjetivši kako je na prvom izdanju utrke sudjelovalo tek pet zaposlenika Grada Rijeke, dok ih je sada više od 20.

Stalni trkački tim čine i Petar Đurić, Alen Žunić, Maja Malnar, Tajana Sekovanić, Danijel Antonić, Barbara Gaćina, Alen Razum, Lea Cuculić, Sandra Gardić, Ivona Kujundžić, Nikol Majstorović, Dario Šimurina, Nikolina Munjas, Boris Škorić te Mirko Posarić.

Organizatori, tvrtka VETTURELLI d.o.o. ističu da su svi sudionici riječke B2Run utrke zajedno istrčali ukupno 6.300 kilometara, što gotovo predstavlja udaljenost između Rijeke i New Yorka. Mjerili su se pojedinačni rezultati trkača i trkačica, kao i najbolje ekipno vrijeme u različitim kategorijama, ovisno o broju zaposlenika tvrtke.

U ekipnoj kategoriji apsolutnu pobjedu odnio je Centar za vozila Hrvatske. Nakon Rijeke utrka se seli u Osijek, 15. lipnja, a potom i u Zagreb, 14. rujna.