Zenoth, metal bend iz Rijeke, danas premijerno predstavlja spot za novi single ‘Sledgehammer of the Old Gods’ s nadolazećeg debitantskog albuma ‘Shores of Destiny”.

Pjesma priča fantasy priču o potpunom uništenju svijeta, izgubljenog u nerazumijevanju, pohlepi i ostalim grijesima, od strane drevnih bogova.

Agresivna dinamika pjesme je kroz spot dočarana učestalim promjenama kadrova upotpunjenima mističnom šumom. Lokacija snimanja je Satničko, a za snimanje spota bila je zadužena Hana Barić te za montažu Mateo Rožić.

Shores of Destiny - Album Art

Album “Shores of Destiny” / Foto: press, promo

U svom nadolazećem albumu “Shores of Destiny” Zenoth se odmiče thrash metal stila i utjecaja koji su izraženi na njihovom prvom EP-u “Unreal Reality” i okreću se progresivnijem stilu. Album se zasniva na priči o “entitetu koji prolazi životnu bitku u fizičkom svijetu, kao i bitku sa samim sobom i svojim odlukama”, koje pak uzrokuju niz događaja te ovom albumu daju avanturistički “feel”. Životna avantura tijekom koje protagonist prolazi razne borbe koje ga vode do obala njegove sudbine, od kud i naziv albuma.

Bend je trenutno u fazi miksanja i masteranja pjesama za novi album koji bi svjetlo dana trebao ugledati ove godine. Produkciju, mix i master potpisuje Zlatko Štefančić.

Više o Zenothu dostupno je na poveznici: https://linktr.ee/Zenoth

(Zenoth / Foto: promo, press)