Album “Shores of Destiny” istražuje uzbudljivu priču enigmatičnog “entiteta” koji prolazi kroz životnu borbu u fizičkom svijetu i unutarnju bitku sa vlastitim odlukama. Tematsko istraživanje vodi slušatelje kroz avanturističko putovanje, uranjajući ih u spektar preplavljujućih emocija i dubokih misli. Borbe protagonista kulminiraju na obalama sudbine, čineći ovaj album dojmljivim narativnim iskustvom.

Album je stvoren između 2018. i 2019. godine, a pažljivo su ga snimili, miksali i masterirali od 2020. do 2023. godine, osiguravajući zvučno iskustvo koje se podudara s intenzitetom njegove priče.

Sastav grupe Zenoth uključuje Matea Rožića na bubnjevima, Marina Vincekovića s moćnim vokalima, Kaina Rukavinu-Majerholda na basu te Zlatka Štefančića na gitari i vokalima. Također, album sadrži kreativan dodir Borne Žderića, koji je pridonio zvučnom dizajnu i orkestraciji na pjesmama “Necropolis” i “Shores of Destiny.”

Značajne suradnje uključuju Jurbu Pavića, autora teksta pjesme “Humanity Falls,” te snimanje bubnjeva u studiju Palach. Album je brižno producirao, miksao i masterirao Zlatko Štefančić, osiguravajući koherentno i snažno zvučno putovanje za slušatelje.

Cijeli album može se poslušati na poveznici:  https://zenoth.bandcamp.com/album/shores-of-destiny

Zenoth je metal band koji je u svoj zvuk ukomponirao elemente melodic death metala, groovea, deathcorea, metalcorea pod utjecajem bendova poput Triviuma, Fit For An Autopsya, Gojire i pokojih drugih. Pronalaze savršeni mix growla i melodičnog clean pjevanja ukomponiranog u pomalo progresivne “epic sounding” instrumentale koji zajedno grade uvijek prisutnu mračnu atmosferu uz nabrijane groove riffove koji tjeraju na mosh i headbang.

Tekstualno, Zenoth se bazira na emocijama i doživljajima stvarnog svijeta pomiješanim s maštom koja stvara unikatan fantasy svijet vrlo često promatran iz perspektive pojedinca ili pripovjedača.

Singlovi i spotovi koji se prethodili albumu:

26. 8. 2020. Madness In The Ocean: https://www.youtube.com/watch?v=zlsRHkDn2vU

27. 1. 2021. Humanity Falls: https://youtu.be/i6ypVkM9Hdw

22. 4. 2021. Sledgehammer of The Old Gods: https://www.youtube.com/watch?v=3c4UZibdVhM

13. 10. 2021. Necropolis: https://youtu.be/XPVcHvhr6do

10. 11. 2022. Sands of Time: https://youtu.be/ETK5FY5q6sA

17. 2. 2023. Labyrinth: https://youtu.be/Xz7IfA8eFL8

Godine 2017. svojim debitantskim pjesmama osvojili drugo mjesto na dugovječnom Ri Rock Festivalu i tako se postavljaju na poziciju jednog od traženih bendova u Rijeci.

Ove godine nastupili su na MetalDaysu, jednom od većih europskih metal festivala.

Društvene mreže i ostalo: https://linktr.ee/Zenoth

Kalendar događanja

Radionica
 • 17.06. – 18.07.
 • (00:00)

„Poezija je sloboda“ – radionice poezije s Fridom Šarar

Radionice poezije Fride Šarar odvijat će se kroz deset susreta te je poželjno sudjelovanje na svakom. Prijave se primaju putem online obrasca...

Detaljnije

Predstava
 • 19.07. – 20.07.
 • (00:00)

Riječke ljetne noći: predstava „Leica format“ po romanu Daše Drndić

Hrvatska drama u suradnji sa studijem Gluma i mediji Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci...

Detaljnije

Koncert
 • 19.07.
 • (21:30)

The Frajle

The Frajle, koje će nastupiti u Rijeci u okviru Ljeta na Gradini, za sebe kažu kako pjevaju – srcem, što riječka publika uvijek prepozna i nagradi....

Detaljnije

Koncert
 • 21.07.
 • (20:30)

“30 let duše”, obljetnički koncert Karin Kuljanić i Mirjane Bobuš 

Povodom 30 godina glazbenog djelovanja, Karin Kuljanić, na Trsatskoj će gradini pozornicu dijeliti s Mirjanom Bobuš....

Detaljnije

Projekcija
 • 25.07.
 • (21:00)

Ljetna priča iz Benčića: inkluzivne projekcije ljetne večeri „Film svima“

GKR i Film svima ponovno udružuju snage i ovoga puta na veliko platno kina Benčić donose besplatne projekcije za sve nas...

Detaljnije

Koncert
 • 01.08.
 • (21:00)

Veliki open air koncert u Rijeci: dolaze Stoned Jesus i Dopelord!

Dobitna kombinacija zaraznih riffova i energičnog nastupa utjelovljuje omiljeni bend hrvatske publike, Stoned Jesus, koji dolazi na Podvežicu u četvrtak, 1.8. Povodom svoje jubilarne turneje kojom obilježavaju 15 godina postojanja, prid...

Detaljnije