Zbog poštivanja epidemioloških mjera i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i odluka Stožera civilne zaštite RH, odgađa se dio programa u okviru manifestacije Benja 2.0 – Tjedan glagoljice Rijeka 2020.

Odgađaju se znanstvena i stručna predavanja, Okrugli stol te vođenje po Izložbi glagoljice za turističke vodiče i ostale zainteresirane u prostoru Sveučilišne knjižnice Rijeka, a koji su se trebali održati u utorak, srijedu i četvrtak, 24., 25, i 26. studenog.

Također, otkazuje se i program Glagoljica: studenti umirovljenicima koji se trebao održati u prostoru Matice umirovljenika, u četvrtak 26. studenog.

Programi Mala škola glagoljice i demonstracija rada tiskarske preše predviđeni za danas, 23. studenog, u Palači šećerane, neće se održati.

Svi ostali programi u sklopu manifestacije Benja 2.0 – demonstracije rada tiskarske preše, Mala škola glagoljice i Glagoljica i 3D; demonstracija rada 3D printera – održavat će se prema najavljenom rasporedu, od utorka 24. studenog do petka 27. studenog 2020. godine.

Prijave na ove programe su obavezne za sve zainteresirane. Elektroničke adrese za prijave, raspored događanja i sve ostale informacije dostupne su na web stranici otvorenoj za potrebe manifestacije: http://www.benja.hr

Odgođeni programi realizirat će se kad nastupe povoljni epidemiološki uvjeti.