U adventskoj kućici postavljenoj na Trgu Ivana Koblera započela je humanitarna akcija prodaje kalendara “Riječki dečki”.

U akciju prikupljanja sredstava za Zavod za hematologiju, onkologiju i kliničku genetiku Klinike za pedijatriju KBC-a Rijeka Kupovinom kalendara kupovinom kalendara uključili su se zamjenici gradonačelnika Rijeke Marko Filipović i Nikola Ivaniš, predsjednik Gradskog vijeća Grada Rijeke Andrej Poropat te načelnik Policijske uprave primorsko-goranske županije Tomislav Dizdar uključili su se .

Kalendar je realiziran u suradnji PU primorsko-goranske i Udruge “Riječki dečki”. Za ovogodišnje 24. izdanje kalendara iza čije ukupne produkcije i prodaje od samog početka stoji agencija Libra, odabrani su policijski službenici koji svojim likom predstavljaju različite vrste policijskih poslova, ali i svoje hobije kojima se bave u slobodno vrijeme. Autor fotografija je Filip Gržinčić.

Donacija od prodaje kalendara namijenjena je za nabavu bijelog robota, koji će bolesnu djecu zamijeniti na nastavi u razredu, kako bi mogla pratiti gradivo i biti u doticaju s prijateljima i učiteljima.

Kalendar je tiskan u tisuću primjeraka, a njegova prodaja po cijeni od 50 kuna trajat će od 11. do 13. prosinca na štandu na Koblerovom trgu te od 14. do 18. prosinca na štandu na Jadranskom trgu. Također, kalendar se
može nabaviti i putem facebooka Udruge „Riječki dečki“.