U Policijskoj upravi primorsko-goranskoj predstavljen je novi, 24. humanitarni kalendar „Policajci – Riječki dečki 2020“, realiziran u suradnji ove policijske prave i Udruge “Riječki dečki”. Sredstva prikupljena njegovom prodajom bit će donirana Zavodu za hematologiju, onkologiju i kliničku genetiku Klinike za pedijatriju KBC Rijeka.

Donacija od prodaje kalendara namijenjena je nabavci malog robota, koji zamjenjuje dijete u učionici. Povezanost robota s djetetovim laptopom ili tabletom omogućuje mu da za vrijeme liječenja prati nastavu i bude u doticaju sa svojim razredom i nastavnicima. Prvi roboti ove vrste pojavili su se 2018. godine u Velikoj Britaniji, a cijena jednog je oko 30.000 kuna. Dječja bolnica Kantrida prva je u Hrvatskoj koja će ih nabaviti.

Na fotografijama kalendara pojavljuju se policijski službenici koji svojim likom predstavljaju različite vrste policijskih poslova, ali i svoje hobije kojima se bave u slobodno vrijeme. Autor fotografija je Filip Gržinčić.

Humanitarni kalendar “Policajci – Riječki dečki 2020” tiskan je u tisuću primjeraka, a njegova prodaja po cijeni od 50 kuna trajat će od 10. do 13. prosinca na štandu na Koblerovom trgu  te od 11. do 17. prosinca na štandu na
Jadranskom trgu. Također, kalendar se može nabaviti i putem facebooka Udruge „Riječki dečki“.