Zamjenik gradonačelnika Goran Palčevski i direktorica KD Čistoća Jasna Kukuljan danas su se pridružili velikoj akciji čišćenja koju je organizirala udruga Žmergo i u sklopu koje su pomogli u čišćenju područja na Škurinju, između Sadske ulice i Ulice Škurinjskih žrtava.

Ovu je akciju Žmergo organizirao povodom World Cleanup Daya, najveće svjetske akcije čišćenja okoliša, a riječko je Komunalno društvo Čistoća u proteklih mjesec dana uoči World Cleanup Daya poduzelo akcije čišćenja i uređenja javnih površina koje izvorno nisu obuhvaćene redovnim Programom čišćenja i održavanja.

Niz akcija po riječkim kvartovima u proteklih mjesec dana

Tako je izvanrednim čišćenjem bilo je obuhvaćeno oko 550.000 m2 površina u Gradu Rijeci, a u sklopu akcije prikupljeno je i 470 m3 nepropisno odloženog glomaznog i drugog otpada s područja grada.

U istom su razdoblju, kroz proteklih mjesec dana, dodatno uređene i pojedine zelene površine u gradu, također kroz povećani angažman djelatnika Čistoće.

Ove lokacije su odabrane prema tipu biljaka koje podnose orezivanje u sušnom periodu (crnogorica, lovor), zatim prema intenzitetu korištenja od strane građana te po realnom stanju i potrebi orezivanja.

Čistilo se tako u proteklom razdoblju na područjima mjesnih odbora Škurinje, Zamet, Pećine, Gornja Vežica, Kantrida, Turnić, Mlaka, Podvežica i Grad Trsat.

Na ovaj način, pozitivnim primjerom, Grad Rijeka i Čistoća žele skrenuti pažnju građanima koliko je važno da zajedničkim naporima i odgovornim ponašanjem održavamo okoliš u kojem živimo čistim i urednim.

Kalendar događanja