U Rijeci će se 2. lipnja održati Međunarodna konferencija vinskih, ugostiteljskih i gastronomskih znalaca – Wine EnoGastro Vip Event, koja ugostiteljima i turističkim djelatnicima, posebno pogođenima koronakrizom, donosi niz predavanja i edukacije.

Kako se navodi u najavi, glavni motiv, cilj i svrha eventa je povezivanje ugostiteljsko turističke struke s kvalitetnim domaćim proizvođačima, uz ponekog partnera iz susjedstva, te edukacija svih gostiju i izlagača partnera i ugostiteljsko-turističke struke, kao i podizanje razine znanja, kvalitete ponude i usluge.

Uz dosadašnje edukacije i predavanja namijenjene vlasnicima restorana, konoba, raznih drugih ugostiteljskih objekata, hotelskih kuća, direktore hotela, FB Managere, konobare, kuhare, barmene i sommeliere, ove godine su tu i nove edukacije za bariste i slastičare kao i specijalizirane, tematske, prezentacijske i degustacijske radionice za vina, pjenušce, žestice i razne druge radionice.

Novost je i da će se na eventima prezentirati enogastronomiju na poseban način jer će se timu govornika i chefova priključiti neka nova imena iz svijeta ugostiteljstva i gastronomije.

U suradnji sa partnerima projekta, izlagačima, sponzorima i donatorima, uzvanicima i gostima eventa je sve besplatno.

Nakon Rijeke, domaćini manifestacije su i Zadar (9. 6.), Poreč (17. 6.), Split (23. 6.) i Zagreb (1. 7.).

Zbog pandemije koronavirusa i protuepidemijskih mjera, događanja će se održavati u hotelskim i restoranskim natkrivenim terasama, dok će se u vrlo velikim dvoranama održati radionice i edukacije. Radi što veće sigurnosti posjetitelja i uzvanika, organiziranje događaja bit će u skladu s propisanim epidemiološkim mjerama: od broja uzvanika u zatvorenim i otvorenim prostorima, uz održavanje fizičke distance, korištenje dezificijensa i zaštitnih maski, prozračivanje prostora.

Organizator događaja je agencija Ricerca Mercato koja je u proteklih 5 godina organizirala čak 17 posebnih evenata, s naglaskom na kvalitetne hrvatske lokalne proizvođače, uz nekoliko izlagača iz susjednih nam država.

„U ovom za ugostitelje, hotelijere i općenito turizam i gospodarstvo teškom korona vremenu, traži se način kako biti podrška tim djelatnostima. Organizator Ricerca Mercato ovim događajem želi im pomoći predavanjima i edukacijama, savjetovanjem, druženjem i razmjenom iskustva te na taj način im dati potporu da svi lakše nađu put u bolju ugostiteljsko-turističku i gospodarsku budućnost.“ navodi se u najavi.

Partneri događaja su Hrvatska turistička zajednica, lokalne gospodarske i obrtničke komore te županije i gradovi u kojima se održava događanja, kao i njihove turističke zajednice, razne tvrtke i općine koje su se ponudile kao donatori i sponzori. Iznimno važni partneri događaja su izlagači.

Pokrovitelji projekta su Ministarstva poljoprivrede i Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske.

(Foto: Ricerca Mercato, press materijal)