Na Trsatskoj gradini, u subotu, 29. kolovoza, riječki bend Whiteheads je nastupio prije Alena Brentinija u dvostrukom koncertu koji je oduševio ljubitelje rocka.

Svoje je izvanredne izvedbe energičnog rocka publici je prenio Alen Brentini, vrsni gitarist i kantautor iz Rijeke, i to dijeleći pozornicu s Dušanom Kranjcem, bubnjarom svjetski popularnih 2 Cellosa i Arsenom Uranom na bas gitari. Dok početke svoje karijere veže uz svirke s velikim glazbenim imenima hrvatske scene, poput Parnog Valjka i Dade Topića, kasnije je zaplivao solo vodama. Do danas je izdao četiri priznata studijska albuma.

Foto Kurti

Foto Kurti

Pravim ljubiteljima autentičnog rocka ne treba puno predstavljati grupu Whiteheads, čiji su se članovi okupili 2015. godine u okviru udruge LP Rock. Glazbenici s nekoliko desetljeća iskustva svom su imenu dali riječki prizvuk, povezujući priču o prvom torpedu na svijetu i „sijedim glavama“ većine članova benda. Osim autorskih skladbi, Whiteheadsi su izvodili i covere najpoznatijih pjesama Deep Purplea i Led Zeppelina, a na uz nekoliko gostiju na sceni koncert je bio raznolik i zanimljiv.

Što su nam prije koncerta rekli Whiteheadsi i kako je sam koncert izgledao pogledajte u prilogu.