Prema najavi Turističke zajednice grada Rijeke, manifestacija Ljeto na Gradini nastavlja s izvrsnim programima i u kolovozu, gdje vas očekuje pregršt dobre glazbe i zabave. U Svetištu Majke Božje Trsatske tradicionalno će se obilježavati svetkovina Vele Gospe, a modna manifestacija Riječke stepenice i ove godine donosi modne kreacije renomiranih hrvatskih modnih kuća i dizajnera. Svakako ne propustite i brojne projekcije na otvorenom u sklopu Ljetnog Art-kina.

Za sve posjetitelje grada Rijeke, do 15. rujna, Turistička zajednica grada Rijeke i Udruga turističkih vodiča Kvarnera svakog tjedna organiziraju dva termina besplatnog vođenja gradom. Vodiči Udruge vodit će posjetitelje u razgled grada Rijeke svakog ponedjeljka i četvrtka od 19 do 21 sat i upoznavati ih s gradskim znamenitostima na dva jezika, ovisno o potrebama formiranih grupa. Izvrsna pogodnost, pokrenuta na inicijativu Turističke zajednice grada Rijeke i Udruge turističkih vodiča Kvarnera, a sve  s ciljem unapređenja kvalitete turističke ponude i podrške turističkoj industriji grada.

Razgled gradskih murala

U četvrtak, 4. kolovoza, pridružite se besplatnom tematskom razgledu grada Uzvodno s muralima. U okviru ove ture posjetitelji će imati priliku upoznati se s uličnom umjetnosti nastalom posljednjih godina na predjelu između ušća Rječine i Tvornice papira. Predviđeno je zaustavljanje na sedam lokacija s kojih se mogu vidjeti brojni murali poznatih domaćih i svjetskih umjetnika. Svaki mural je poseban te skriva svoju priču- onu poznatu, kao i onu nepoznatu. Razgled na engleskom jeziku počinje u 19 sati na Mostu hrvatskih branitelja te traje do 21 sat. Prijave su obavezne na rijekafreetour@gmail.com. Do kraja kolovoza očekuje nas još 7 besplatnih vođenja.