Riječku epizodu programa Filmskih mutacija nastavljaju Serije za invizibilno kino i donose simpozijsku izložbu – višekanalnu instalaciju “Unutarnje vrijeme televizije” Grupe Otolith.

Radi se o televizijskoj instalaciji realiziranoj u suradnji s avangardnim eksperimentatorom, francuskim filmašem Chrisom Markerom, kao remedijacija njegovih televizijskih, simpozijskih eseja “Nasljeđe sove”, osmišljenih za prvo Atensko bijenale 2007. godine.

Kustosica izložbe je Tanja Vrvilo (Filmske Mutacije) koja je izložbu pripremila u suradnji s kustosicama Brankom Benčić i Sabinom Salamon (MMSU).

Grupa Otolith međunarodno je značajna i nagrađivana umjetničko-kustoska platforma za suradničke, transnacionalne vizualne, zvučne, performativne i diskurzivne politike i prakse koje se temelje na konceptima arhiviranja, životnog okoliša i posthumane budućnosti. Otolith su osnovali filmski i vizualni umjetnici, teoretičari i kustosi Anjalika Sagar i Kodwo Eshun u Londonu 2002. godine. Njihove umjetničke prakse redefiniraju iskustva filmskog i interdisciplinarnog esejizma, istražujući i reaktivirajući medijske arhive, pripovijesti budućnosti, traume post/kolonijalizma i rasizma te naslijeđene svrstanosti i trikontinentalizma – finale utopijskih ideala.