surlice, dani surlica, vrbnik

U dva dana programa posjetitelji će imati priliku degustirati vrhunska vina iz lokalne ponude, razgledati izložbu vinogradarske i vinarske opreme, poslušati stručno predavanje i družiti se s vinarima iz Primorsko-goranske županije. Kako uz vinsku rapsodiju nitko ne bi ostao gladan, gostima će se nuditi domaće, ručno pripremljene, šurlice s gulašom po promotivnim cijenama.

Nakon svečanog otvorenja manifestacije koje započinje u petak 26.8. u 20:00 sati u programu je predviđena zabava uz VKD „Frankopan“, kumpaniju „Tramontana“, duo „Party“ te trio Crikvenica. Pjesma i ples nastaviti će se i u subotu kada će se za dobru večernju atmosferu brinuti grupa „Forte“ i ponovno trio Crikvenica.

„Ove godine ide nam odlično i vrlo smo zadovoljni realiziranim programima u sklopu manifestacije Popi´ i pojedi budući da smo imali odličan odaziv domaćih i inozemnih gostiju. To nam je smjerokaz i poticaj za dodatno proširenje sadržaja u budućim izdanjima manifestacije, a sve s ciljem pozicioniranja Vrbnika kao najznačajnije eno-gastro destinacije u Primorsko-goranskoj županiji.“ – izjavila je Sanja Polonijo, direktorica Turističke zajednice općine Vrbnik.

DANI VINA OTOKA KRKA

(Placa Vrbničkog statuta, Trg Škujica)
Gosti: Vinari Primorsko-goranske županije

Petak, 26.08.
11.00    –           Cjelodnevna degustacija vina i prodajna-izložba domaćih
                         proizvoda
12.00    –           Cjelodnevna ponuda
                         (porcija šurlica s goveđim gulašom + čaša vrbničke žlahtine = 40 kn)
20.00    –           Svečano otvaranje manifestacije
20.30    –           Folklorna skupina VKD “Frankopan”  
             –            Kumpanija “Tramuntana” i Duo “Party”  
             –            Trio Crikvenica

Subota, 27.08.
10.00   – 16.00  Izložba vinogradarske i vinarske opreme
11.00    –           Obilazak  gnojidbenog  pokusa  na  OPG  Ivan  Katunar
11.00    –           Cjelodnevna degustacija vina i prodajna-izložba domaćih
                          proizvoda   
12.00    –           Cjelodnevna ponuda
                         (poracija šurlica s goveđim gulašom + čaša vrbničke žlahtine = 40 kn)
19.00    –           Predavanje za vinogradare (Općinska vijećnica)      
20.30    –           Grupa “Forte”
             –           Trio Crikvenica

Popi’ i pojedi zajednički  je nazivnik za manifestacije kojima se promoviraju lokalne vrijednosti u proizvodnji i pripremi hrane i proizvoda od vinove loze uz pripadajuće običaje te lokalne folklorne i muzičke izraze.

Program manifestacija  namijenjen je domaćim i stranim gostima koji tijekom turističke sezone borave na Kvarneru kao i lokalnom stanovništvu, a organizatori će posjetiteljima omogućiti uživanje u tradicionalnim jelima i nadaleko poznatoj sorti vina, vrbničkoj žlahtini.

Popi’ i pojedi! čine tri temeljna programa raspoređena u turistički značajnim vikendima tijekom srpnja i kolovoza: Festival žlahtine – Razgon, Dani šurlica i Dani vina otoka Krka.