U Galeriji SKC otvorena je izložba „3ALOG“, prva samostalna izložba istoimenog umjetničkog kolektiva koji čini troje studenata s Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci.

Izložba tako donosi prikaz emocionalnog stanja čovjeka u terakoti Ede Hrženjaka, ekspresivni prikaz pasa lutalica u slikama Tereze Vukić i svjetlosna tijela u skulpturi Matee Zeman.

Praksa ovo troje autora ne mora se nužno podudarati, ali njihova komunikacija i razmjena ideja stvaraju kontekst djelovanja u istom vremenu unutar istog prostora. Simbolički se mogu povezati i protumačiti u jednom galerijskom prostoru koji stvara kontekst više autora i time se multiplicira doprinos kojim jedno djelo sumplementira drugo. Na taj način djelo komplementira i vodi dijalog s pojedinim drugim djelima, na taj način ga smještajući u puno realniji kontekst njegova nastanka.

Rad Tereze Vukić

Rad Tereze Vukić

Radove možemo promatrati u međusobnom nadopunjavanju značenja ovih APURI studenata koji djeluju u različitim medijima i tematskoj opredijeljenosti, razvijajući svoje radove u međusobnom tri-alogu.

Tereza Vukić studentica je zadnje godine studija slikarstva na APURI. U svojim radovima istražuje antopomorfne teorije o ekspresijama emocija kod ljudi i životinja kroz vlastiti likovni prikaz.

Rad Matee Zeman

Rad Matee Zeman

Edo Hrženjak student je četvrte godine diplomskog studija modula kiparstva. Koristeći medij keramike nadovezuje se na prikaz figure u postmodernom vremenu i njegovi radovi odgovaraju na globalno-socijalne fenomene.

Rad Ede Hrženjaka

Matea Zeman studentica četvrte godine modula kiparstva na APURI-u, bavi se funkcionalnom i primijenjenom umjetnošću. U sklopu 3ALOGa predstavit će dizajnom svjetlosnih objekata – lampi. Radi se o seriji napravljenoj na principu unutarnje obrade drveta u spoju sa staklenom fuzijom.

Izložbase može pogledati do 27. lipnja, od 12 do 20 sati.

Kalendar događanja