Glass art JV je atelje i galerija stakla na adresi Slavka Krautzeka 9 na Trsatu koju vode bračni par Jelena Cetinja Vukelić i Jovica Vukelić, istinski zaljubljenici u umjetnost stakla.

Jelena Cetinja Vukelić diplomirala je kiparstvo na Akademiji primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci te se u Ljubljani usavršavala za rad u različitim tehnikama stakla. Radi kao odgajateljica i voditeljica likovne sekcije u Domu učenika Sušak.

Jelena Cetinja Vukelić i Jovica Vukelić

Jelena Cetinja Vukelić i Jovica Vukelić u svom ateljeu na Trsatu

U svom stvaralaštvu Jelena se prvenstveno inspirira prirodom – slapovima, morem, kišom, a osim djela primijenjene umjetnosti, izrađuje i vlastite skulpture od stakla. U galeriji se tako, osim unikatnog nakita, mogu pronaći brojni predmeti upotrebne namjene poput vaza, tanjura i ogledala, a posebnu pozornost privlače samostojeće lampe u raznim bojama.

Svaki predmet u galeriji je jedinstven, neponovljiv i izraz ljubavi, a glas o ljepoti Jeleninih radova pronio se čak i do Afrike. Njezini umjetnički radovi u tolikoj mjeri su privukli pažnju stanovnika Gane da je s njom  intervju nedavno napravio i jedan tamošnji portal.

Jelenina sklonost prema umjetnosti i staklu svojevrsno je obiteljsko nasljeđe. Naime, njeni roditelji imali galeriju umjetnina uz atelje za opremu slika koji i danas postoji. Tijekom djetinjstva puno je vremena provodila u ateljeu svojih roditelja gdje je i započelo njeno izučavanje tehnike spajanja, savijanja i topljenja stakla zvane fuzija.

Najveća podrška i partner u poslu joj je suprug Jovica Vukelić, koji se uglavnom bavi nimalo lakim tehničkim segmentom rada sa staklom.

U videu možete upoznati njihovu staklarsku oazu, saznati ponešto o radu sa staklom i uživati u dijelu njihovih radova.

Više o njihovoj galeriji dostupno je i na poveznici: https://www.facebook.com/glassartjv/