Ove će se godine podupirati rad zadruga u osnovnim školama Fran Franković, Gornja Vežica, Nikola Tesla, Podmurvice i Trsat te rad zadruge Centra za odgoj i obrazovanje. Oni će proračunskim sredstvima nabaviti opremu i materijal potreban za rad, kao što su materijali za rad keramičarske sekcije, filcanja vune ili pak dehidrator hrane, a tijekom ove školske godine namjeravaju razviti niz proizvoda, od tapiserija i torbi preko balzama za usne do interaktivne karte Trsata.

Zadruge koje će se financirati izabrane su putem javnog poziva, kojim se zadrugama omogućava dodjela bespovratnih sredstava za pokriće troškova opreme i materijala potrebnog za rad učeničke zadruge te trošak predavača iz područja industrijskog dizajna. Ove radionice omogućuju prijenos znanja i vještina u području razvoja proizvoda i industrijskog dizajna s ciljem njihovog tržišnog plasmana.

Grad Rijeka putem Odjela za poduzetništvo, a temeljem Općeg programa za podupiranje poduzetništva na području grada Rijeke, podupire rad učeničkih zadruga s ciljem stvaranja poduzetničke klime u osnovnim školama, razvoja motoričkih i poduzetničkih znanja i vještina učenika, razvoja kreativnosti učenika kroz oblikovanje proizvoda te edukacija učenika o ulozi industrijskog dizajna u procesu oblikovanja novog proizvoda.

Prema Zakonu o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi, škole mogu stavljati u promet proizvode nastale kao rezultat rada učenika u učeničkim zadrugama, a sredstva stečena takvim prometom posebno se evidentiraju i ulažu u daljnji rad učeničkih zadruga.