Kako bi odgovorili izazovu aktualnog trenutka obilježenog pandemijom, učenici i nastavnici Građevinske tehničke škole Rijeka na temeljima svoje školske galerije „Podroom“ na Facebooku su pokrenuli, kako kažu, „prvu hrvatsku školsku virtualnu galeriju“.

Stvaralaštvo u karanteni

„Svijet u kojem smo se zatekli ostao je bez tona. Nema više galame na hodnicima, nema školskih zvona, nema predstava i nema izložbi. Ostale su samo slike. Srećom, slike govore više od tisuću riječi, a zahvaljujući digitalnim medijima slike mogu razbiti tišinu u domovima svakog od nas“, navode učenici i nastavnici Građevinske tehničke škole, kojima je želja virtualnom galerijom pokazati što su stvarali u karanteni.

Na „zidu“ facebook galerije nalaze se autorski projekti učenika, a uz svaku izložbu ide i kratki edukativni tekst koji komunicira određena poglavlja iz svijeta dizajna, likovne kulture i vizualnih komunikacija.

„Smisao galerije je da bude mjesto razmjene kreativnih ideja, iskustava i pogleda na svijet. Izlažemo radove naših učenika, ali pozivamo i druge da nam gostuju u našoj virtualnoj galeriji“, pojašnjavaju iz škole.

Galerija se može pogledati na poveznici https://www.facebook.com/Podroom-virtualna-galerija-107696947567908/