Košarka

Nakon početna dva izjednačenja Adria Oil Škrljevo prelazi u vodstvo i stalno ga podiže. Kapetan Josip Barnjak u prvih je deset minuta zabio devet koševa, a pridružio mu se sa šest Marko Šarac. Domaćin je u prvoj četvrtini imao najveću prednost od čak sedamnaest koševa (27:10), a s tim se rezultatom otišlo na mini odmor.

Nastavak je u znaku Egis Kormenda koji je polako stizao razliku domaćeg sastava. Gosti na krilima kapetana Cszabe Ferenca s deset koševa, te našeg Maria Delaša i Amerikanca Leyton Hammondsa koji su postigli po sedam, uspijeva doći na samo minus jedan na isteku dvadesete minute (36:35).

Početkom treće četvrtine Adria Oil Škrljevo ponovno preuzima vodstvo i odlazi na plus petnaest (53:38) zahvaljujući kapetanu Barnjaku i Šarcu. Gosti se ne predaju te uz pomoć Xaviera Thomasa koji postiže sedam koševa u nizu dolaze na minus šest na isteku tridesete minute (57:51).

Iako su gosti na početku posljednje četvrtine došli na minus dva (57:55) domaćini im nisu dozvolili preokret pa su u trideset i petoj minuti otišli na plus jedanaest (66:55) i do kraja su održavali prednost od deset i više razlike. Kod Adria Oil Škrljeva najučinkovitiji bio je Barnjak s 18 postignutih koševa, a uz njega Ashraf Yacoubuo postigao je 15 koševa. Kod Egis Kormenda Thomas je dao 14, a Hammonds 13 koševa. Uzvrat se igra iduće srijede, 10. travnja u mađarskom Kormendu.

Izvor: Radio Rijeka