U Galeriji Juraj Klović, riječki kipar Ljubo de Karina predstavio je svoja dva ciklusa. De Karina izrađuje skulpture inspirirane prostorom i materijalima oko sebe – kamenom, drvom, metalom. Na izložbi se mogu vidjeti njegova dva ciklusa koji objedinjuju vertikale, teksturom bogate skulpture, najčešće od drva, i zidni objekti, napravljeni od metala.

Ljubo de Karina rođen je u Rijeci 1948., a danas živi i radi u Brseču. Diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti u Ljubljani (Slovenija), odjel kiparstva. Poslijediplomski studij završio je u Majstorskoj radionici prof. Vanje Radauša i Majstorskoj radionici prof. Antona Augustinčića. Od 1973. ima status samostalnog umjetnika.

Ostvario je niz samostalnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu, a sudjelovao je i na brojnim skupnim izložbama i kiparskim simpozijima. Monumentalne skulpture nalaze mu se na javnim prostorima diljem Hrvatske i u inozemstvu, kao i u značajnim umjetničkim zbirkama.

Autor je brončanih vratnica Katedrale sv. Vida u Rijeci, groba proglašenog kardinala pok. dr. msgr. Josipa Uhača u župnoj crkvi sv. Jurja u Brseču i groba pok. dr. msgr. Antona Benvina, rektora Zavoda sv. Jeronima u Rimu na groblju u Valunu. Bio je umjetnički voditelj BGS – Baščanske glagoljske staze u sklopu koje je izradio tri monumentalna glagoljska slova “A”, “L”, “B” i podni reljef – ružu vjetrova sa slovom “omega”. Izradio je 20 skulptura Eko-staze Tramuntana I , Beli, Cres.

Izložba će biti otvorena do 11. veljače 2020.