U Galeriji “Juraj Klović” otvorena je izložba K.O.Z.M.O.G.O.N.I.J.E. konjukcija 20.20 na kojoj je svoje radove izložilo četvero autora, Lea Čeč, Igor Gržetić, Maja Radešić i Vedrana Valenčić.

Riječ je o skupnoj multimedijskoj izložbi K.O.Z.M.O.G.O.N.I.J.E. konjukcija 20.20 koja u sklopu projekta Dijalog2 objedinjuje vizualna istraživanja četvero autora: Lee Čeč (crtež, kolaž, fotografija), Igora Gržetića (fotografija, računalna grafika i kolaž), Maje Radešić (fotografija, računalna grafika) i Vedrane Valenčić (fotografija, poezija). Organizacija ovog izložbenog projekta, prethodno predstavljenog u Zagrebu i Varaždinu, povjerena je Hrvatskom društvu likovnih umjetnika Rijeka.

Radovi navedenih umjetnika bave se kozmogonijom – univerzumom kao mikrokozmosom i makrokozmosom. Maja Radešić i Igor Gržetić, fokusirani su na astrološke, magijske i alkemijske procese kojima je moguća manipulacija kozmičkim zakonitostima, oslanjajući se pritom na simboliku svetog i iscjeljujućeg svjetla – Sunca i/ili Mjeseca. Vedrana Valenčić, vlastiti mikrokozmos razvija u njegov antipod (koji to nije) = makrokozmos stvarajući osobnu (i intimnu) pripovijest o podrijetlu ili pak stvaranju, Lea Čeč, vodeći se procesom reverzibilnim onim Vedrane Valenčić, snažne makrokozmičke sile prevodi isključivo u pomirljivije mikrokozmičke, bivajući koncentrirana na u isto vrijeme univerzalne i individualne akcije.

Izložba će ostati otvorena do 24. siječnja 2020. godine.