U Galeriji Juraj Klović otvorena je samostalna izložba Željana Pavića, kastavskog umjetnika i člana riječkog ogranka Hrvatskog društva likovnih umjetnika. Izložba predstavlja njegove radove iz najnovijeg ciklusa “Ispod površine”.

“Radi se o enformelu, umjetničkom pravcu kojim se Željan Pavić, prilagođavajući ga svojoj osobnosti, bavi cijelo ovo vrijeme. Radovi su mu posebni po apstraktnoj izražajnosti. To su akrili u koje on umeće komade kartona, tkanine i špage te putem njih stavlja određene oznake koje za njega imaju jednu asocijativnu vrijednost”, istaknula je na otvorenju kustosica izložbe Jasna Rodin.

Pavićev ciklus radova dobio je naziv “Ispod površine” po onim posbnim razgovorima koje ponekad vodimo sami sa sobom, kada, kako sam autor kaže, “pokušavamo otkriti što se krije u nama, što nas oduševljava, a što iznenađuje, a ponekad i preplaši”.

Izložba "Ispod površine" u Kloviću ostaje otvorena do 12. listopada

Izložba “Ispod površine” u Kloviću ostaje otvorena do 12. listopada

O svojim radovima, mislima i tehnici Željan Pavić više nam je otkrio u video prilogu.

Njegova izložba u Galeriji Juraj Klović (Verdijeva 19 b) može se razgledati do 12. listopada od ponedjeljka do petka od 10 do 13 i od 17 do 20 sati, te subotom od 10 do 13 sati.

Organizator izložbe je Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Rijeka.

Željan Pavić

Član riječkog HDLU-a Željan Pavić predstavio je radove iz ciklusa “Ispod površine”

O autoru

Željan Pavić rođen je 1952. u Rijeci, a živi i radi u Kastvu. Slikarstvo je diplomirao na Pedagoškoj akademiji u Rijeci kod prof. Zdenka Balabanića. U CEKAO-u, kod prof. Mirjane Rajković u Zagrebu završava Oblikovanje predmeta od gline. Izlaže samostalno i skupno u zemlji (Rijeka, Kastav, Zagreb, Poreč, Pazin, Varaždin…) i inozemstvu. Također aktivno sudjeluje na mnogim međunarodnim likovnim kolonijama u zemlji i inozemstvu. Za svoj rad dobio je više nagrada i priznanja. Član je HDLU-a Rijeka, HDLU-a u Zagrebu i Hrvatskog keramičarskog udruženja iz Varaždina Kerameikona.