Kosarka

Domaćin od samog početka počinje loviti zaostatak iz Slovačke. Već u prvoj minuti ima prednost 4:0, nakon što su koševe postigli Ušić i Kučan. U 4. minuti već je 11:4, da bi minutu kasnije Škrljevo imalo i najveću prednost od plus devet (13:4). Gosti se ne predaju, već preko centra Borisa Bojanovskog, koji je postigao sedam koševa, uzvraćaju, pa se na mini-odmor odlazi rezultatom 23:21 za Zelene.

Drugu četvrtinu bolje otvaraju Patrioti. Najprije izjednačavaju u 11. minuti na 23:23, a onda minutu kasnije dolaze u vodstvo 26:24. Škrljevo se tada budi, pa domaćin preokreće rezultat: u 14. minuti već je plus pet (32:27), da bi u 18′ domaćin došao do željene prednosti od plus osam (41:33). Na veliki odmor otišlo se s prednošću Zelenih od 46:37. U prvom dijelu najučinkovitiji kod domaćeg sastava bili su Karlo Uljarević s 8 i Stipe Krstanović sa 7 postignutih koševa, dok je kod gostiju Martin Bachan postigao 9 koševa.

Treću četvrtinu označio je kapetan Škrljeva Josip Barnjak koji je počeo trpati koš gostiju, pa domaćin u 24′ odlazi na plus trinaest (56:43). Na mali odmor se odlazi s rezultatom 73:58, dakle s čak plus petnaest za Škrljevo.

Nakon što je domaćin u 32′ otišao na plus dvadeset (81:61), nitko nije vjerovao da će se gosti vratiti; čak je i trener Patriota Teo Hojč sjeo na klupu. Ipak u 37′ Patrioti Levice dolaze na 84:76. Uslijedila je prava drama jer domaćin stalno ima osam do jedanaest koševa prednosti.

U posljednjoj minuti bila je prava penal-završnica. Odlučujući trenutak dogodio se deset sekundi prije kraja, kada Ashraf Yacoubou nije izveo loptu ispod koša i tražio time out, a Slovaci pet sekundi. Suci to nisu sudili, pa je Ušić zakucao za konačnih 94:84.

Najučinkovitiji kod domaćeg sastava bio je kapetan Josip Barnjak s 24 postignuta koša, dok je Uljarević dodao 13, a David Ušić 12. Kod gostiju je Dino Pita zabio 20, a Dwayne Benjamin 18 koševa. U finalu Škrljevo igra protiv mađarskog Kormenda, i to dvije utakmice.

Izvor: Radio Rijeka